Consiliul de Supraveghere al Uniqa Asigurari de viata l-a numit in pozitia de vicepresedinte directorat pe Paul Cazacu, pana in prezent membru al directoratului, a anuntat miercuri asiguratorul. Cazacu va ocupa in continuare si pozitia de director financiar al companiei de asigurari de viata.

Paul CazacuFoto: UNIQA Asigurari

Avand o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar, Paul Cazacu (34 de ani) s-a alaturat companiei Uniqa Asigurari de viata in luna septembrie 2011. Anterior, a activat in cadrul companiei de consultanta si audit KPMG, fiind Membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) – UK.

Din pozitia de vicepresedinte Directorat, Cazacu va continua implementarea strategiei de dezvoltare a Uniqa Asigurari de viata pe piata romaneasca. Compania a fost lansata in aprilie 2010 si vizeaza dezvoltarea atat a canalului exclusiv, cat si incheierea de parteneriate strategice de tip bancassurance.

In prezent, Uniqa ofera servicii complete de asigurari in Romania, avand in portofoliu atat produse de asigurari generale, cat si de asigurari de viata.

In ultimii ani, lista tarilor in care activeaza Uniqa Group a fost extinsa, incluzand in prezent, impreuna cu Austria, un numar de 21 de tari unde opereaza 40 de companii de asigurare, respectiv: Romania, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Liechtenstein, Slovenia, Rusia precum si Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru. In 2011, Uniqa Group a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 5,34 miliarde euro.

In Romania, Uniqa a achizitionat in 2008 integral Unita, compania schimbandu-si ulterior numele in Uniqa Asigurari. Unita, infiintata in anul 1990 in Timisoara, a fost prima companie privata de asigurari din Romania. In prezent, capitalul social al companiei Uniqa Asigurari este de 432,27 milioane lei.