Astra Asigurari il va numi pe Iulius Alin Bucsa presedinte al directoratului, in locul lui Alexander Adamescu care se va reintoarce in Consiliul de Supraveghere al companiei, a anuntat miercuri asiguratorul. Iulius Alin Bucsa, 39 de ani, vine de pe pozitia de director general (CEO) al Euroins Romania (ultimii trei ani), si a detinut functii de conducere in cadrul companiilor Asirom si BCR Asigurari.

Alin BucsaFoto: Euroins Romania

Alin Bucsa este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si are un master in tranzactii internationale. Numirea sa in functia de presedinte directorat urmeaza sa primeasca avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA).

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, a fost numit la sefia Astra Asigurari in luna noiembrie 2011, in urma retragerii lui Radu Mustatea.

Astra Asigurari a devenit in 2010 liderul pietei de asigurari locale in functie de venituri, cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior. Daunele platite de Astra Asigurari in 2010 au crescut cu 61% fata de 2009, de la 328,1 milioane lei la 526,8 milioane lei.