Compania de asigurari Platinum Asigurari a anuntat luni finalizarea tranzactiei prin care Gothaer Finanzholding AG a achizitionat 67% din actiunile societatii. Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma, fondatorul si fostul director general al Omniasig, si Efraim Naimer, fondatorul si fostul sef al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) urmand sa valideze finalizarea tranzactiei, a mai precizat asiguratorul.

  • "Achizitia a 67 la suta din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est (CEE), iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor. Suportul financiar si tehnic venit din partea uneia dintre cele mai vechi si puternice companii de asigurari din Germania va intari pozitia companiei Platinum. Impreuna cu echipa manageriala locala excelenta, ne asteptam sa devenim in urmatorii 5 ani una dintre cele mai mari companii de asigurare pe piata asigurarilor generale din Romania", a declarat Jürgen Meisch, CFO al Gothaer Insurance Group.

Platinum Asigurari Reasigurari a incheiat anul 2011 pe profit, iar datele Uniunii Asiguratorilor (UNSAR) arata ca asiguratorul a inregistrat anul trecut venituri din primele brute subscrise in valoare de peste 18,07 milioane lei. Compania a platit anul trecut indemnizatii brute de peste 6,07 milioane lei.

Despre Grupul de Asigurare Gothaer

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer, oferind produse de asigurari generale, de viata si sanatate. Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Gothaer are peste 3.5 millioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de 23 miliarde Euro si un volum anual de prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Grupul Gothaer a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicare in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.