Comisiile reunite de buget-finante ale Senatului si Camerei Deputatilor l-au validat luni, cu o larga majoritate de voturi, pe Daniel Tudor pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), informeaza Agerpres.

'Pe baza raportului intocmit de comisiile reunite, maine (marti - n.r.), cele doua Camere ale Parlamentului isi vor da votul', a declarat Eugen Nicolaescu, presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, care a mentionat ca functia de presedinte al CSA a fost vacantata saptamana trecuta.

Potrivit lui Nicolaescu, dupa validarea de catre Parlament, in foarte scurt timp Daniel Tudor va fi invitat la comisie sa faca o prezentare pentru ca parlamentarii sa vada ceea ce trebuie modificat in legislatia actuala in domeniul asigurarilor.

'Putem identifica acele lacune ale Legislativului pentru a veni sa le corectam', a spus Nicolaescu.

Tudor a sustinut, la audierile din comisii, ca in Romania piata asigurarilor se confrunta cu o mare problema, aceea a concurentei neloiale. El a precizat ca, in prezent, nu se mai acorda 'in timpi reali si normali' sumele cuvenite pentru despagubiri.

De asemenea, el a spus ca doreste sa sustina crearea de societati de asigurari mutuale, care sa sprijine domenii precum agricultura si invatamantul.

'Nu pot fi influentat de niciun fel de asigurator de pe piata. Nu am legaturi cu ei si nu ma pot stresa din punct de vedere material', a subliniat Daniel Tudor.

Constantin Buzoianu a fost revocat marti, 16 octombrie, printr-o procedura fulger de la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), autoritate care arbitreaza o piata cu afaceri de peste 7,9 miliarde lei in 2011. Acesta a fost revocat din functie, dupa ce Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului au decis sa propuna plenului reunit revocarea acestuia din functie, in baza unui raport al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor in care se aduc mai multe acuze.

Buzoianu, numit la sefia CSA in luna septembrie 2011 (la propunerea PD-L) pentru o perioada de 5 ani, a declarat pentru HotNews.ro ca nu ar exista nici un temei legal pentru revocarea sa.