Carpatica Asigurari a anuntat miercuri ca in primele noua luni din acest an a inregistrat venituri din primele brute subscrise in valoare de 206,9 milioane lei, in crestere cu 40,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pentru perioada analizata, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 56,2%, de la 84,99 milioane lei la 132,83 milioane lei, a mai precizat asiguratorul.

Cele mai semnificative cresteri au fost consemnate de asigurarile CMR (raspunderea transportatorului pentru marfa transportata), in crestere cu 34%, asigurarile de raspundere civila si profesionala, in crestere cu 54% si asigurarile property - o crestere de 52%.

Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib, in cadrul holdingului Atlassib. In septembrie 2004 compania şi-a schimbat denumirea in Carpatica Asig - parte a grupului financiar Carpatica, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).