Toti asiguratorii care vand asigurari de locuinte vor avea acces, daca isi doresc, in actionariatul PAID, societatea care gestioneaza sistemul asigurarii obligatorii a locuintelor - CSA

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 15 noiembrie 2012, 17:01 Economie | Asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat joi ca in urma intalnirilor din ultimele zile cu jucatorii din piata asigurarilor "s-a convenit ca, in cel mai scurt timp, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID - societatea care gestioneaza sistemul asigurarilor obligatorii) sa efectueze demersurile necesare pentru a permite accesul in actionariatul sau tuturor societatilor de asigurare autorizate sa practice asigurari de locuinte care isi exprima intentia ferma in acest sens, cu acceptarea reprezentativitatii lor in Consiliul de Administratie al Pool-ului.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avut in ultimele zile o serie de intalniri cu reprezentantii UNSAR (n.a Uniunea asiguratorilor), actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) si directorul general al acestei societati, Aurelia Cristea, in vederea stabilirii unor coordonate care vor fi urmate in perioada imediat urmatoare pentru crearea unui cadru stabil de aplicare a Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, a precizat joi Comisia de supraveghere a pietei asigurarilor.

  • "Se apreciaza ca asemenea masuri vor contribui la asigurarea unui climat concurential propice pentru promovarea stabilitatii activitatii de asigurare si protejarea intereselor asiguratilor (...)", mentioneaza CSA.

Pool-ul s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Carpatica Asig, CertAsig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari), actionari PAID.

PAID este o componenta esentiala a programului roman de asigurare a catastrofelor, program gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei - cutremur, inundatii si alunecari de teren. Activitatea efectiva a PAID a inceput in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurarilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.

Acoperirea PAID este una de tip prim risc si functioneaza pe principiul solidaritatii, adica se aplica acelasi nivel de prima de asigurare pentru orice locuinta, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o suma asigurata de 20.000 de euro, si de 10 euro, pentru o suma asigurata de 10.000 euro.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

509 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri