Allianz-Tiriac Asigurari a raportat un profit inainte de impozitare de aproape 10 milioane de lei pentru primele noua luni

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 27 noiembrie 2012, 13:25 Economie | Asigurari

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primele noua luni ale acestui an venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 672,6 milioane de lei, cu un milion de lei mai mult comparativ cu subscrierile realizate in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul operational, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), s-a situat la 9,9 milioane de lei, evidentiind o crestere de patru milioane de lei fata de rezultatul operational (5,9 mil. lei) obtinut in perioada ianuarie-septembrie 2011.

In perioada ianuarie-septembrie anul curent, circa 60% din veniturile totale din asigurari ale Allianz-Tiriac au fost generate de asigurarile contractate de persoane juridice, restul de 40% din primele brute reprezentand subscrieri de contracte incheiate de persoane fizice.

  • Valoarea indemnizatiilor platite pentru politele de asigurari generale a fost de 411 milioane lei in primele noua luni

Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac in perioada 1 ianuarie ¬ 30 septembrie 2012 s-au situat la 596,6 milioane de lei, foarte aproape de valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011 (599 milioane de lei). Valoarea totala a indemnizatiilor platite in primele 9 luni ale anului curent pentru politele de asigurari generale in vigoare este de 411 milioane de lei.

Clasa de asigurari pentru avarii si furt auto (Casco) ramane cea mai importanta din perspectiva contributiei la realizarea veniturilor din asigurari generale, cu o pondere de 49%.

La nivelul portofoliului de asigurari de bunuri si proprietati, veniturile Allianz-Tiriac aferente perioadei ianuarie-septembrie s-au situat, in 2012, la acelasi nivel consemnat in perioada corespondenta din 2011, respectiv la 133 milioane de lei. Din aceasta valoare, 35% reprezinta prime brute subscrise pentru asigurarea locuintelor.

Veniturile din prime de asigurari RCA au crescut cu mai mult de 12 procente in primele 9 luni din 2012, pana la valoarea de 123 milioane de lei. Aceasta evolutie a fost sustinuta, in principal, de avansul consemnat de vanzarile de polite RCA contractate de persoane fizice, care au generat venituri mai mari cu 40%, in intervalul analizat (ianuarie-septembrie, 2012 / 2011). Pe segmentul clientilor persoane juridice, subscrierile RCA s-au majorat usor, cu circa 2 procente.

  • "Rezultatele inregistrate in aceste noua luni din 2012 arata ca ne mentinem o pozitionare buna pe piata, atat din perspectiva dimensiunii veniturilor, cat si sub aspectul profitabilitatii. Ramanem conservatori in privinta abordarilor viitoare, in sensul respectarii cu strictete a principiilor prudentiale in ceea ce priveste subscrierea riscurilor si politicile investitionale", a declarat Remi Vrignaud, Directorul General al Allianz-Tiriac.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 75,9 milioane de lei in primele trei trimestre din 2012, cu 5,2 procente mai mult decat in aceeasi perioada din anul anterior (72,2 mil. lei).

Primele subscrise in contul produselor traditionale de asigurari de viata au crescut cu 6%, pana la valoarea de 37,8 milioane de lei, fata de 35,7 milioane de lei, in perioada ianuarie-septembrie 2011. In primele 9 luni din anul curent, produsele cu componenta investitionala au generat venituri de 38,1 milioane de lei, in crestere cu 4,4% fata de acelasi interval din anul anterior.

Valoarea activelor apartinand detinatorilor de polite de asigurari de viata administrate de Allianz-Tiriac se situa, la 30 septembrie 2012, la peste 390 milioane de lei, evidentiind o crestere cu 14 procente fata de valoarea de 343 milioane lei inregistrata la aceeasi data din 2011.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

252 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi