- "Desi beneficiaza de o comunicare publica intensa, domeniul asigurarilor de sanatate nu a inregistrat pana in prezent progrese tangibile, reprezentand sub 2% din primele de asigurare generale din Romania, in timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurarile generale (date / Comisia Europeana a Asigurarilor, 2012). In acelasi timp, am sesizat ca exista un segment larg de clienti care doresc servicii de asigurari medicale, dar sunt inca derutati de multitudinea de informatii denaturate sau incomplete de care beneficiaza. (...) Prin aceasta initiativa, facem inca un pas important in sistemul privat de sanatate din Romania, si construim alaturi de alti asiguratori, o noua etapa in medicina privata, care va fi strans legata de asigurarile de sanatate", a declarat Mihai Marcu, Presedintele MedLife.
Acesta a precizat ca din cei "un milion de clienti platitori numai in ambulatoriu" foarte multi au intrebat adesea daca nu exista si posibilitatea unei asigurari. Mihai Marcu a subliniat ca abonamentele de sanatate ale MedLife nu acopera interventiile chirurgicale, lucru pe care il face acum asigurarea de sanatate lansata cu generali.
Din multii clienti care ne viziteaza si avem numai un milion de clienti platitori numai in ambulatoriu anual fara partea de adeverinte medicale, multi solicita daca exista o asigurare.
- "Ne bazam pe 2000-3000 de clienti si avem o speranta pentru a ajunge chiar si la 10.000 de clienti in acest an", a spus Mihai Marcu.
Interventii chirurgicale si spitalizare pentru 45 de lei pe luna dar nu pentru afectiuni preexistente
Pachetul de baza, care cuprinde servicii de chirurgie si spitalizare presupune plata unei prime de asigurare de 45 de lei pe luna. Cele doua companii promit acces la o retea de 6 spitale in cadrul MedLife, cu un total de 530 de paturi si 20 de sali de operatie in Bucuresti, Brasov si Arad. Pentru aceasta polita, exista o limita de 5 zile de spitalizare pe an.
In lista interventiilor chirurgicale acoperite de asigurare in limita a 11.250 de lei pe an se numara: chirurgie oncologica, ginecologie, neurologie, ortopedie, chirurgie estetica, chirurgie vasculara, urologie, ORL, chirurgie pediatrica, chirurgie in cadrul sistemului medical MedLife.
Intrebati daca aceasta asigurare acopera si nasterile, reprezentantii Generali si ai MedLife au subliniat ca despagubirea se face dupa o perioada de asteptare de 9 luni de la semnarea politei.
Altfel spus o persoana nu poate ramana insarcinata si apoi sa-si faca asigurare pentru a-si acoperi cheltuiielile nasterii, care in acest caz s-ar ridica la 600 de lei.
- "In cazul in care este o imbolnavire preexistenta, MedLife va sti, si asiguratul va trebui sa suporte direct costul catre Medlife. Daca aceasta afectiune nu a fost preexistenta fata de momentul intrarii in asigurare noi vom despagubi catre MedLife. Pentru "spitalizare si interventii chirurgicale" asigurarea acopera cazurile de accidente sau imbolnavire. In mod normal verificam aceste doua aspecte. Si pentru nasteri si celelalte acoperiri exista o lista de excluderi si o perioada de asteptare care sunt stipulate in conditiile de asigurare", a declarat Ovidiu Racoveanu, Membru al Directoratului Generali.
Reteua privata Regina Maria si Groupama vor lansa in luna martie un produs similar de asigurare medicala
Saptamana trecuta Groupama Asigurari si Reteaua privata de sanatate Regina Maria au anuntat semnarea unui parteneriat exclusiv pentru lansarea unui produs co-brand de asigurare medicala.
Conform informatiilor celor doua companii, parteneriatul va permite clientilor accesul direct si decontul in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria, cu posibilitatea de a opta pentru serviciile medicale ale altor retele de sanatate, publice sau private. In functie de pachetul ales, serviciile medicale de maternitate precum si tratamentul in clinici aflate in afara tarii pot fi incluse.
Produsul va fi disponibil, atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru clientii IMM sau Corporate, incepand cu luna martie in locatiile Groupama Asigurari selectate, urmand a fi extins la nivel national in cursul anului 2013.
si mai este o problema, romaniii nu prea merg la doctor, iar daca ai trecut de 35 ani, imposibil sa nu ai o afectiune "preexistenta" politei...
https://www.medlife.ro/despre-noi/noutati/medlife-broker-si-generali-au-lansat-vital-prima-asigurare-de-sanatate-privata-achizitionata-exclusiv-online/1641
"Precizarea din nota se refera la cei care au deja un abonament de sanatate la o clinica privata si care, daca incheie aceasta asigurare, pot beneficia de servicii suplimentare. Asigurarea lansata de MedLife Broker si Generali se adreseaza tuturor persoanelor fizice cu varste cuprinse intre 6 luni-64 de ani, care doresc sa beneficieze de servicii medicale complexe, nefiind necesara achizitionarea unui abonament in prealabil. Nota a fost facuta ca abonatii sa inteleaga ca aceasta asigurare ofera servicii in plus, cele doua nu se suprapun. "
Toate pachetele de asigurare disponibile pe produsul „Generali Vital MedLife” sunt operante doar pentru evenimente produse, pentru prima oara, in cadrul perioadei de asigurare.
Efectuarea de analize medicale este posibila doar prin achizitionarea optiunilor suplimentare cuprinse in pachetul „Fracturi, Arsuri, Entorse” si „Consultatii si investigatii”.
si nu sunt legat de un spital sau altul.
poate e premiera faptul ca asta la 10 euro te leaga de un spital anume.
(pentru 10 euro puteam urca la 300 euro/zi)
indiferent cand si indiferent unde.
adica si daca ma internez la stat, unde oricum nu platesc spitalizare, deci banii ii incasez eu.
astia, pentru 10 euro (adica de 2,5 ori mai mult) despagubesc maxim 5 zile de spitalizare, intr-un cuantum maximal de 2500 euro.
cu alte cuvinte, daca ai avut neinspiratia sa te internezi in ianuarie 5 zile pentru o interventie banala, sa te fereasca sfantul sa ti se mai intample ceva in anul respectiv.
ce fel de "asigurare" e asta?
rolul unei asigurari nu e cumva sa fii acoperit ORICAND ti se intampla ORICE?
desigur, singurul avantaj al acestei "asigurari" este ca , in cuantumul asigurat, asiguratorul plateste direct, presupun, in locul tau.
dar ia sa ne gandim, care e target-ul social al acestor asigurari, adica persoanele care au deja abonament la clinica privata?
fii sigur ca nu cei cu salariul minim pe economie.
deci, acei maxim 2500 euro nu sunt asa o problema de lichiditate pentru clasa "de mijloc", angajati corporatisti etc.