Carpatica Asigurari a anuntat miercuri ca anul trecut a inregistrat venituri din prime brute subscrise in valoare de 298,3 milioane lei, in crestere cu 50% fata de anul anterior. Rezultatele inregistrate in primele doua luni ale anului 2013 confirma trendul de crestere si evolutia estimata, compania inregistrand o crestere cu 23% comparativ cu perioada similara a anului precedent, se mai precizeaza in comunicatul asiguratorului. Reprezentantii asiguratorului au precizat pentru HotNews.ro ca valoarea despagubirilor platite in 2012 a fost de aproximativ 190 milioane lei, fata de 115 milioane lei in anul 2011.

  • "Anul 2012, dincolo de cresterea primelor brute subscrise, a fost un an de reasezare a strategiei de business a companiei, prin atentia acordata imbunatatirii serviciilor si dezvoltarii unor noi linii de business, care au consemnat cresteri intre 80-300%" a declarat Marian Mirzac, director general al Carpatica Asig.

CARPATICA ASIG a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in CARPATICA ASIG- parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).