Liviu Stoicescu, presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (Biroul National Carte Verde-BAAR), se alatura echipei Astra Asigurari, fiind propus de Consiliul de Supraveghere al societatii ca membru in directorat, a anuntat luni asiguratorul. Stoicescu va exercita aceasta functie dupa primirea avizului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Liviu StoicescuFoto: Astra Asigurari

Ca presedinte al BAAR, Liviu Stoicescu (47 de ani) a reprezentat piata de asigurari din Romania in Adunarea Generala a Consiliului Birourilor de la Bruxelles si a fost ales membru in nu mai putin de patru comitete de conducere.

Este un reputat specialist in materie de Carte Verde, a consolidat relatiile de colaborare cu alte Birouri Nationale si a semnat din partea BAAR Acordul Multilateral pentru libera trecere a autovehiculelor, fara controlul RCA la frontiera cu SEE, conditie de aderare la Uniunea Europena.

Si-a inceput cariera in asigurari in anul 1990 ca inspector de daune la ADAS, iar in perioada 1996-1999 a fost inspector de daune la ASTRA Asigurari. Din anul 2000 s-a alaturat echipei Omniasig unde a ocupat mai multe posturi de conducere. Liviu Stoicescu si-a incheiat mandatul de membru in directoratul Omniasig VIG (2008-2012) si director al Directiei Asigurari Auto a aceleasi companii. Este de peste zece ani presedintele BAAR.

Astra Asigurari a fost in 2012, pentru al treilea an consecutiv, liderul pietei de profil din Romania, cu un total de prime brute subscrise de 1,13 miliarde lei (din care Astra Biztosito- Ungaria reprezinta 66 milioane de lei), conform rezultatelor financiare preliminare. In acelasi timp, Astra Asigurari a deschis o sucursala in Slovacia la Bratislava la mijlocul lunii decembrie 2012, care nu a inregistrat in anul precedent rezultate financiare.

Asiguratorul a deschis doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010 (ASTRA BIZTOSITO), respectiv in Slovacia (ASTRA POISTOVNA) in decembrie 2012.