Profitul ING Asigurari de Viata a scazut semnificativ la 1,81 milioane lei in primul trimestru din 2013 pe fondul contextului economic si a investitiilor realizate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 9 mai 2013, 13:54 Economie | Asigurari


In primul trimestru din 2013, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 1,81 milioane lei, comparativ cu 5,63 milioane lei in aceeasi perioada a anului 2012, a anuntat joi asiguratorul. "Rezultatul este unul previzionat, asumat ca nivel de normalitate in contextul economic actual si reflecta proiectele majore de investitii realizate", au precizat oficialii companiei. Pe de alta parte, in primele trei luni din acest an, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a fost mai mare cu 2,3% fata de aceeasi perioada anului trecut, situandu-se la nivelul de 136,3 milioane lei.

  • "Principalele directii de investitii au vizat continuarea proiectelor demarate in trecut, precum cele pentru alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor - inclusiv Solvency II si implementarea de solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor - si totodata pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor. In aceasta directie se inscriu investitiile realizate pentru integrarea de noi functionalitati in portalul MyING, dar si pentru de dezvoltarea canalelor de distributie si cresterea profesionalismului fortei de vanzari", se arata in comunicatul asiguratorului.

Pe segmentul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi in primul trimestru din 2013 a fost cu 5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut. Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,36 miliarde lei la sfarsitul primului trimestru din 2013, in crestere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Portofoliul de asigurari incheiate de ING in primul trimestru din 2013 a fost cu peste 5% mai mare fata de cel realizat in aceeasi perioada din 2012, circa 70% din totalul politelor subscrise in 2013 fiind de tip traditional. Astfel, inceputul anului a majorat ponderea contractelor traditionale la 47% din portofoliul total in vigoare, fata de 45% cat era in aceeasi perioada a anului trecut.

In primele trei luni din 2013, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane lei, cu 31,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Peste 77% din aceasta suma, respectiv 22,39 milioane lei, reprezinta beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Prima bruta anualizata medie alocata de clientii care au incheiat o polita de asigurare de viata la ING in Q1 2013 a fost de 1.682 lei ¬ inregistrand o crestere de 8% fata de intervalul similar din 2012. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,7 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim cerut.

Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor doua fonduri din administrarea ING Asigurari de Viata au depasit 300 de milioane de lei.

Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative ale ING - ING Activ si ING Optim ¬ a depasit 300 de milioane lei la sfarsitul trimestrului intai din 2013, in crestere cu peste 34% fata de acelasi interval din 2012. Astfel, la finele lunii martie 2013, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 46,57%.

La aceeasi data, cele doua fonduri din administrarea ING insumau 121.928 de participanti, in crestere cu 13,3% fata de primul trimestru al anului 2012.

In ceea ce priveste sumele alocate de participanti  in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie lunara la fondul ING Activ in primele trei luni din 2013 a fost de 84 RON (fata de 81 RON in Q1 2012), iar la ING Optim de 94,4 RON (fata de 89 RON in Q1 2012).

De la infiintare (2007) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut o performanta anualizata de 9,79%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a inregistrat o performanta anualizata de 10,65% - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 9,14% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor CSSPP).

Pe segmentul de pensii obligatorii, activele nete ale fondului administrat de ING Pensii SAFPAP au crescut cu 63% in ultimul an.

La sfarsitul primului trimestru din 2013, Fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 3,96 miliarde RON, in crestere cu aproape 43% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2012, cand valoarea acestora a fost de 2,77 miliarde RON. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii martie a.c. era de 37,59% din piata pensiilor private obligatorii (sursa: CSSPP).

La aceeasi data, ING avea 1.740.130 clienti in Pilonul II, dintre care 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP).

Contributia medie neta pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 71 RON pentru primele trei luni din 2013, in crestere cu peste 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

De la infiintare (mai 2008) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performanta anualizata de 11,95% - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 11,49% (sursa: calcule ING/APAPR, pe baza statisticilor CSSPP).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

435 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață

​INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru

VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid

Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare

Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite

​ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda

Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme

„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by