Grupul Generali a incheiat primul trimestru cu un profit operational de 1,32 miliarde euro, in crestere cu 8% fata de acelasi trimestru al anului anterior si un profit net de 603 milioane de euro, in crestere cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor comunicate miercuri de reprezentantii grupului.

Cresterea puternica a profitului operational in primul trimestru din acest an a fost determinata, in special, de rezultatul financiar excelent al segmentului de asigurari generale, care a crescut la 520 milioane de euro (+26,6%), ca urmare a imbunatatirii ratei combinate cu 1,8 p.p, aceasta ajungand la 93,6%.

Pe segmentul de asigurari de viata, rezultatul operational a fost solid, de 797 milioane de euro (-2.6% fata de 819 milioane de euro obtinuti in aceeasi perioada din 2012.

  • "In acest prim trimestru am inregistrat cel mai bun rezultat operational din ultimi patru ani, multumita unei excelente performante a segmentului de non-life si unui business solid pe asigurarile de viata. Am facut progrese bune in procesul de implementarea a masurilor planificate pentru revigorarea business-ului nostru. In ultimele luni, am facut pasi important in atingerea obiectivelor strategice, precum achizitia primei transe de actiuni din GPH, in Europa Centrala si de Est, plasarea celor 12% din Banca Generali si lansarea unui centru de afaceri dedicat business-ului de asigurari corporate si riscuri comerciale, care ne va ajuta sa crestem pe aceste segmente. Suntem doar la inceput cu activitatile planificate si suntem pe cale sa ne indeplinim obiectivele", a declarat Mario Greco, CEO, Generali Grup.

Performanta operationala s-a datorat productiei solide, din care, mai mult de 75%, a fost realizata in afara Italiei. Volumul total de prime subscrise de Grup a fost, in acest prim trimestru, de 19,1 miliarde de euro (-2,6%), din care 6,9 miliarde euro au provenit din asigurarile generale. Asigurarile de viata au inregistrat o usoara scadere de -4,7%, volumul de prime inregistrat fiind de 12,2 miliarde de euro.