Gothaer Asigurari Reasigurari a anuntat marti pentru primul semestru al anului 2013 afaceri locale in crestere de peste 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cumuland un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei. Grupul german Gothaer si-a extins controlul detinut asupra asiguratorului local Gothaer Asigurari Reasigurari, fosta Platinum Asigurari, in urma unei majorari de capital prin aport de numerar de 2,51 milioane euro si plata unei prime de emisiune de 1,48 milioane euro, conform unei hotarari a adunarii generale a actionarilor din data de 26 martie 2013.

conferinta GothaerFoto: Hotnews

Conform informatiilor asiguratorului, in topul asigurarilor Auto Casco din Romania, Gothaer se afla printre primii 10 asiguratori in trimestrul I al anului 2013, cu o cota de piata de 1.07%, ajungand in primul semestru din acest an la un volum de prime de peste 9 milioane lei.

Compania a inregistrat cresteri semnificative si pe partea de asigurari tip property, principala linie de business a campaniei, cu 291% fata de primul semestru din 2012, cumuland un volum de prime brute subscrise de peste 12 milioane de lei.

In ceea ce priveste categoria asigurarilor agricole, Gothaer ocupa locul 3 in clasamentul de profil, cu o rata imbunatatita a cotei de piata de la 6,58% in T1 2012, la 11,66% in 2013.

Avand in prezent peste 180 de angajati si prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro in 2012 (4.27 milioane in 2011), Gothaer Asigurari Reasigurari intentioneaza sa devina un jucator cheie pe piata asigurarilor generale din Romania.

Gothaer Finanzholding AG a cumparat pachetul majoritar al Gothaer Asigurari Reasigurari, restul de actiuni fiind detinute in de Constantin Toma, Presedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari si de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

HotNews.ro a scris pe 4 iulie ca grupul german Gothaer si-a extins controlul detinut asupra asiguratorului local Gothaer Asigurari Reasigurari, fosta Platinum Asigurari, in urma unei majorari de capital prin aport de numerar de 2,51 milioane euro si plata unei prime de emisiune de 1,48 milioane euro, conform unei hotarari a adunarii generale a actionarilor din data de 26 martie 2013, publicata in Monitorul Oficial. In urma acestei operatiuni, participatiile de actiuni detinute de ceilalti doi actionari, Constantin Toma si Efraim Naimer, s-au redus la cate 9,61% din actiuni.