Directoratul Generali Romania a hotarat intr-o sedinta din data de 22 ianuarie 2013 inchiderea a peste 50 de agentii din tara, document publicat marti, 30 iulie, in Monitorul Oficial (vezi poza). Contactati de HotNews.ro, oficialii Generali au declarat ca hotararea face referire la actiunile de reorganizare care au fost puse in aplicare in anul 2012 si ca masura este una fireasca in contextul in care strategia companiei a fost axata pe dezvoltarea unui singur brand (Generali Romania) si a implicat, evident, si o reasezare a retelei teritoriale de agentii: unele au fost consolidate, altele au fuzionat. Asiguratorul sustine ca inchiderea agentiilor respective facea parte dintr-un plan aprobat in vara anului 2012, iar Hotararea Directoratului din ianuarie 2013 nu face decat sa confirme care dintre unitatile respective s-au inchis in 2012.

Decizie Generali, ianuarie 2013Foto: Captura Monitorul Oficial
  • "Inchiderea agentiilor respective facea parte dintr-un plan aprobat de catre Consiliul de Supraveghere prin Decizia din 15.06.2012. Hotararea Directoratului din ianuarie 2013 nu face decat sa confirme care dintre unitatile respective s-au inchis in 2012, pentru ca fiecare contract prin care era reglementata modalitatea de utilizare a spatiilor (locatiune, proprietate, concesiune) a necesitat formalitati specifice de incetare. Pentru 2013, Generali nu are in plan inchiderea de agentii sau puncte de lucru. Tocmai de aceea, pana astazi, 01.08.2013, nu a fost inchisa nici o unitate Generali Romania", au precizat pentru HotNews.ro oficialii Generali Romania.

Amintim ca Generali si Ardaf au fuzionat in toamna anului 2011, iar un an mai tarziu a renuntat la brandul Ardaf, fiind pastrat doar brandul Generali, acesta fiind mai puternic si mai relevant pentru profilul de client spre care se indreapta grupul, potrivit 1asig.ro.

  • "Urmare a planului de reorganizare aplicat in 2012, strategia de anul acesta nu mai include inchideri de unitati. In schimb, avem in vedere continuarea relocarii unor agentii in zone cu mai mult potential. Pana acum, doar 3 agentii Generali Romania au fost mutate de la inceputul anului. In acest moment, Generali Romania are un numar total de 131 agentii si puncte de lucru (66 de agentii si 65 puncte de lucru) si 690 de angajati. De asemenea, forta de vanzari a companiei a ajuns la 3600 de agenti", au mai precizat pentru HotNews.ro oficialii Generali Romania.

In primele trei luni ale acestui an, Generali Romania a inregistrat prime brute subscrise de 24,51 milioane de euro (107,49 milioane de lei), si a platit daune in valoare totala de 17,66 milioane de euro (77,46 milioane de euro).