Grupul Allianz, care pe piata locala controleaza Allianz-Tiriac Asigurari, a inregistrat in primul semestru din acest an venituri de 58,8 miliarde euro, in crestere cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net dupa consolidare de 3,5 miliarde euro in crestere cu 25% fata de acelasi semestru din 2012, conform rezultatelor publicate vineri de grupul german.

In primul semestru din acest an, grupul Allianz a raportat un profit operational de 5,2 miliarde de euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2012.

“Desi a trebuit sa facem fata inundatiilor record din Europa Centrala, persistentei nivelului scazut al ratei dobanzilor si impredictibilitatii pietelor de capital, activitatea noastra a continuat sa creasca profitabil”, a spus Michael Diekmann, CEO al Allianz SE.

Estimarile Allianz indica faptul ca, urmare a inundatiilor produse in in Centrul Europei in al doilea trimestru al anului, clientii afectati vor beneficia de indemnizatii de despagubire acordate de Allianz de peste 700 milioane de euro. La momentul actual, pentru mai mult de 32.000 de clienti dosarele de daune notificate companiilor Allianz ca urmare a respectivelor inundatii au fost deja rezolvate.

In privinta proiectiilor anuale, Michael Diekmann a declarat: „In contextul rezultatelor bune din primul semestru, ne mentinem proiectia privind realizarea in 2013 a unui profit anual de 9,2 miliarde de euro, plus sau minus 500 miliane euro; cu o probabilitate mai mare ca cifra sa se apropie de limita superioara a intervalului.”