Veniturile ING Asigurari de Viata au crescut cu 1,7% pana la 274,2 milioane lei, dar profitul brut a scazut cu 17,8% pana la 5,63 milioane lei in prima jumatate a anului 2013

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 7 august 2013, 17:48 Economie | Asigurari

Marius Popescu, director general ING Asigurari de Viata
Foto: ING Asigurari de Viata
ING Asigurari de Viata a inregistrat venituri de peste 274,2 milioane lei din primele brute subscrise in primele sase luni din acest an, in crestere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri asiguratorul. Pe de alta parte, in perioada de referinta, profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata a scazut cu 17,8% pana la 5,63 milioane lei, pe fondul investitiilor in noi servicii. Compania a anuntat ca in prima jumatate din acest an a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 57,6 milioane lei (din care aproape 45 de milioane lei sunt beneficii pentru contracte ajunse la maturitate), cu 41,5% mai mult fata de aceeasi perioada din 2012.

Pe segmentul de asigurari de viata, portofoliul de asigurari noi incheiate in prima jumatate a anului 2013 este cu peste 4% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar prima bruta medie pentru contractele vandute in acest interval este de 1.600 lei, in crestere cu 2% fata de cea aferenta contractelor incheiate in aceeasi perioada din 2012.

  • "Cele mai recente date privind cresterea salariului real, atat in sectorul public cat si in cel privat, si deteriorarea perspectivelor privind angajarile in mediul privat, ne determina sa ramanem rezervati cu privire la o revenire mai rapida a consumului si a capacitatii de economisire a populatiei in perioada imediat urmatoare. In aceste conditii, pentru finalul anului 2013 ne pastram estimarea pozitiva, dar totusi moderata, de crestere marginala sub 5% a pietei de asigurari de viata", a declarat Marius Popescu, directorul general al ING Asigurari de Viata (in curs de aprobare de catre ASF).

Pe piata de pensii facultative, circa 66% dintre clientii care au incheiat o pensie facultativa in primele sase luni din 2013 au ales unul dintre cele doua fonduri din administrarea ING. Astfel, la finalul lunii iunie a.c. ING Activ si ING Optim insumau 124.705 participanti, cu 12,5% mai multi comparativ cu aceeasi perioada din 2012 (sursa: ASF).

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 322,72 milioane lei la sfarsitul semestrului intai din 2013, in crestere cu 36% fata de acelasi interval din 2012. Astfel, la sfarsitul lunii iunie 2013, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 46,9% (sursa: ASF).

In ceea ce priveste sumele alocate de participanti pentru fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie lunara la fondul ING Activ in primele sase luni din 2013 a fost de 91 lei (fata de 81 lei in S1 2012), iar la ING Optim de aproximativ 101 lei (fata de 89 lei in S1 2012).

De la infiintare (2007) si pana la finalul lunii iunie 2013, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut o performanta anualizata de 8,1%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a inregistrat o performanta anualizata de 8,9% - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 7,7% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor ASF).

Pe segmentul de pensii obligatorii, la sfarsitul primelor sase luni din 2013 fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 4,33 miliarde lei, in crestere cu peste 44% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2012. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii iunie a.c. era de circa 37,5% (sursa: ASF) din piata pensiilor private obligatorii.

- La aceeasi data, ING avea 1.750.960 participanti in Pilonul II, dintre care aproape 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: ASF).

- Contributia bruta medie la fondul de pensii administrat privat ING a fost de aproximativ 79 lei in primele sase luni din 2013, in crestere cu 20% fata de S1 2012.

De la infiintare (mai 2008) si pana la finalul lunii iunie 2013, fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performanta anualizata de 11,75% - comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 11,3% (sursa: calcule ING/APAPR, pe baza statisticilor ASF).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

516 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri