Grupul german Gothaer si-a extins controlul detinut asupra asiguratorului local Gothaer Asigurari Reasigurari, fosta Platinum Asigurari, in urma unei majorari de capital prin aport de numerar de 2,45 milioane euro si plata unei prime de emisiune de 3,54 milioane euro, conform unei hotarari a adunarii generale a actionarilor din data de 30 iulie 2013, publicata luni in Monitorul Oficial. In urma acestei operatiuni, ceilalti doi actionari minoritari, Constantin Toma si Efraim Naimer, mai detin 8,85% din actiuni si respectiv 7,70% din actiuni.

conferinta GothaerFoto: Hotnews

Plata noilor actiuni subscrise urma sa se faca pana cel tarziu la data de 9 august 2013, se mentioneaza in anuntul din Monitorul Oficial.

O alta majorare de capital la Gothaer Asigurari Reasigurari, in urma careia grupul german a adus in companie patru milioane de euro a fost decisa in luna martie din acest an.

In luna februarie din acest an, s-a anuntat ca firma locala de asigurari Platinum Asigurari a devenit oficial Gothaer Asigurari Reasigurari, dupa ce grupul german de asigurari Gothaer a finalizat preluarea a 67% din actiunile Platinum. La acel moment, celelalte 33% dintre actiuni erau detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, fondatorul Gothaer si fostul sef al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est.

Seful noii companii – Anca Babaneata (fostul CEO al Platinum) a anuntat la acel moment ca isi propune sa atinga un volum de prime brute subscrise de peste 60 milioane euro pana in 2017 si un volum de investitii pe termen mediu de 15 milioane euro.

Gothaer Asigurari Reasigurari a anuntat pentru primul semestru al anului 2013 afaceri in crestere de peste 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cumuland un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei.