Corneliu Moldoveanu, avizat de Comisiile de specialitate din Parlament pentru functia de vicepresedinte ASF pentru sectorul asigurarilor
Cristian Dumitrescu, vicepresedinte al Senatului, declara anterior ca toti membrii ASF vor fi numiti inca o data, conform cu legislatia care a fost modificata.
Pentru o functie in ASF si-a depus candidatura si Cornel Coca Constantinescu, insa a fost respinsa, pentru ca nu a intrunit numarul necesar de voturi.
Candidaturile urmeaza sa fie supuse votului in plenul Camerei Deputatilor si Senatului.
Senatorul Cristian Dumitrescu preciza, de asemenea, ca in conducerea ASF vor ramane noua membri.
'Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data, conform cu legislatia care a fost modificata. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului', spunea Dumitrescu.
El a mai spus ca saptamana viitoare Biroul Permanent va stabili cand va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF.
'Am luat act de demisia a doi membri din ASF (a lui Tudor Daniel George din functia de vicepresedinte - n.r.), inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, in calitate de membru', a declarat Dumitrescu, la finalul sedintei comune a Birourilor Permanente.
Pe 17 octombrie, Daniel Tudor si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte al ASF pentru sectorul asigurarilor - reasigurarilor pentru a evita situatia de incpmpatibilitate juridica, in conditiile in care sotia sa fusese aleasa in Parlament prin votul uninominal al cetatenilor, pentru un mandat de 4 ani.
Corneliu Moldoveanu a activat in perioada 1997-2001 in Grupul financiar Gelsor al lui Sorin Ovidiu Vantu. In perioada 2002-2003 a fost analist financiar la Eurom Bank. Din 2003 pana in 2006 a activat in Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, iar in perioada 2006- 2011 a fost membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Guvernul a aprobat in 16 octombrie Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 93/2012 privind infiintarea organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania.
Prin ordonanta de urgenta aprobata de Guvern a fost armonizata functionarea ASF cu angajamentele legislative si institutionale pe care aceasta si le-a asumat cu Fondul Monetar International si cu reprezentantii Comisiei Europene, dar si cu cele mai bune practici internationale.
- -1 (1 vot)apartenenta (Marţi, 29 octombrie 2013, 16:54) sorin3 [utilizator]Pe linga declaratia de avere cei ce ocupa functii publice ar trebui sa dea si o declaratie in care sa spuna pe la ce ONG-uri sint membrii si prin ce loje stau la teatru.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)stiu ca esti mahnit (Marţi, 29 octombrie 2013, 17:28) un domn [utilizator] i-a raspuns lui sorin3ca nu a iesit omu proprietarul magazinului unirea, insa curatzenia poate sa incepaa cat de curand !!!raspunde trimite
-

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?