​​Violeta Ciurel, directorul general al AXA Asigurari de Viata, a negat miercuri informatia ca grupul francez AXA ar fi in negocieri finale cu Astra Asigurari, cel mai mare asigurator local, pentru vanzarea filialei din Romania, dupa cum a scris miercuri ZF, citand surse din piata. "Nu am astfel de informatii. Este o speculatie a presei. ZF nu stie mai mult decat mine ca director general al AXA Asigurari", a precizat pentru HotNews.ro Violeta Ciurel.

Violeta Ciurel, CEO&President AXA Life InsuranceFoto: AXA Life Insurance

Potrivit surselor citate de ZF, "AXA este asistata in aceasta tranzactie de grupul francez BNP Paribas". "Avand in vedere dimensiunea business-ului, filiala locala a AXA ar putea fi evaluata la mai putin de 10 milioane euro. O companie de asigurari este evaluata ca multiplu de prime subscrisre. Tranzactiile se efectuau si la dublul sau triplul subscrierilor in perioada de boom, dar in criza cotatiile au mai scazut", mai scrie ZF.

Grupul francez AXA a preluat in 2010 pachetul majoritar de actiuni detinut de Vienna Insurance Group (VIG) la compania Omniasig Life Insurance. AXA Life Insurance s-a lansat oficial in luna mai 2011 pe piata din Romania, iar dupa patru luni de activitate ajunsese la 41 de agentii teritoriale, dintre care 15 sunt dezvoltate dupa noul concept tip "client-corner", un colt special amenajat pentru discutiile cu clientii si peste 600 de consultanti in vanzari. La acel moment planurile AXA sunt ca in urmatorii doi ani sa ajunga in tara la 100 de agentii si 2000 de consultanti.

Intr-un interviu pentru HotNews.ro in luna mai 2011, Violeta Ciurel declara ca planurile de expansiune pentru urmatorii trei ani vizeaza investitii de ordinul zecilor de milioane de euro.

Prin extinderea acestei retele de distributie, pe segmentul retail, vrem sa ajungem, in achizitia de noi clienti, in top 5 dupa primii trei ani si in top trei dupa primii cinci ani. Nu putem concura in momentul de fata cu companiile care au deja un portofoliu solid si dezvoltat in timp din punct de vedere al volumului total de prime. Dorim sa ne diferentiem pe achizitia de noi clienti si prin elementele de calitate", declara in mai 2011 Vileta Ciurel.

Anul trecut, veniturile AXA Life Asigurari au depasit 32,4 milioane lei, compania avand o cota de piata de 1,8% pe segmentul asigurarilor de viata, conform datelor ASF. Valoarea indemnizatiilor brute platite asiguratilor de catre Axa in 2012 s-a ridicat la 13 milioane lei. Compania a incheiat anul cu o pierdere de peste 43,8 milioane lei.