Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, este urmarit penal in dosarul privind fapte de coruptie la Carpatica si ASF

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 21 februarie 2014, 12:40 Economie | Asigurari


Dan Radu Rusanu
Foto: Agerpres
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au extins urmarirea penala si fata de Dan Radu Rusanu, presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, a anuntat vineri DNA. Procurorii spun ca Dan Radu Rusanu a intocmit, in fapt, proiectul ordonantei de urgenta in care s-ar fi introdus un criteriu de incompatibilitate care sa-l dea jos pe vicepresedintele ASF, Daniel Tudor, in vederea inlocuirii acestuia cu Mirzac Marian, alti doi urmariti penal in acest dosar. Anterior s-a crezut ca proiectul de OUG ar fi fost initiat de Daniel Chitoiu, fostul ministru al Finantelor.

Din ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii rezonabile potrivit carora :


In perioada mai - iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit un grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica ASIG SA.

In urma cercetarilor efectuate pana in prezent au rezultat date cu privire si la participarea altor persoane la activitatea infractionala care face obiectul cercetarilor prezentei cauze penale.

Astfel, din aceeasi ordonanta de extindere rezulta ca exista date si indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Rusanu Radu Dan a exercitat presiuni, in calitate de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, asupra mai multor societati de asigurari, urmarind si reusind impunerea inculpatului Mustatea Radu, la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.), (asociatie profesionala formata din toate societatile de asigurari din Romania, autorizate sa practice asigurari de raspundere civila auto obligatorii si mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspunde civila auto Carte verde).

De asemenea, cunoscand ca inculpatul Mirzac Marian proteja interesele financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A., suspectul Rusanu Radu Dan a intreprins demersuri in vederea inlaturarii, din cadrul Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara a suspectului Tudor Daniel George, care detinea functia de vicepresedinte pe sectorul de supraveghere a asigurarilor si in vederea inlocuirii acestuia cu Mirzac Marian. In felul acesta presedintele ASF a acceptat implicit protejarea frauduloasa a intereselor S.C. CARPATICA ASIG S.A.

In acest context, suspectul Rusanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup. Astfel, acesta a intocmit, in fapt, proiectul ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurarile si reasigurarile in Romania si a avizat, in calitate de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat in sedinta de guvern din 16.10.2013 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in 18.10.2013.

Suspectului Rusanu Radu Dan i s-au prezentat acuzatiile si calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod procedura Penala.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.

UPDATE: Urmare a comunicatului de presa al DNA, avocatii lui Radu Mustatea au transmis vineri catre HotNews.ro urmatoarele precizari pe care au fost imputerniciti sa le faca:

 • 'Domnul Radu Mustatea, personal si in calitate de presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), a primit cu surprindere informatile difuzate in spatiul public in legatura cu asa-zisa numire a domniei sale, 'prin presiuni asupra mai multor societati de asigurari' la conducerea BAAR.
 • Consecvent unei atitudini de respect a legii si de disponibilitate in raport cu organele de urmarire penala, domnul Radu Mustatea intelege sa aduca la cunostinta Comitetului Director al BAAR aceasta situatie de fapt pentru a fi analizata, in vederea luarii masurilor ce se impun pentru protejarea principiilor tinand de credibilitatea si soliditatea pietei de asigurari auto si pentru aflarea adevarului in cauza.
 • Totodata, domnul Radu Mustatea reafirma ca intelege sa respecte toate obligatiile impuse de instanta de judecata in cursul procesului penal si sa isi adapteze deciziile personale si profesionale in raport cu acestea.'
 • Nu in ultimul rand, apreciem, fata de caracterul specific al pietei asigurarilor si de implicatiile interne si externe tinand de aceasta piata, dar si avand in vedere necesitatea protejarii reputatiei membrilor BAAR, ca s-ar impune o comunicare publica rezervata, echilibrata si echidistanta in acest caz"


 • STENOGRAME Procurorii DNA: Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care face jocurile de influenta in scandalul de coruptie Carpatica Asigurari

Procurorii DNA mai fac precizarea ca urmarirea penala este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Conform procurorilor DNA, Marzac ar fi vrut postul de vicepresedinte pentru a putea proteja mai bine interesele firmei de asigurari Carpatica, iar pentru asta ar fi urmat sa se foloseasca si de relatia pe care o avea cu presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, fost vicepresedinte al PNL, finul ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, si al sotiei acestuia, Laura Chitoiu.

"Cel de-al doilea obiectiv urmarit de MIRZAC MARIAN, respectiv, crearea unui pol de influenta in cadrul A.S.F., si chiar ocuparea functiei de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, situatie din care ar fi putut proteja in mod deplin interesele S.C. CARPATICA ASIG S.A., a presupus din partea inculpatului eforturi canalizate in principal in sfera factorului politic.

Astfel, inculpatul MIRZAC MARIAN, care declarase un razboi fatis invinuitului TUDOR DANIEL GEORGE, a intervenit si a sustinut prin prisma relatiilor pe care le avea cu presedintele A.S.F.  (cunoscut in mediul colocvial al apropiatilor acestuia ca fiind 'unchiul') initierea si adoptarea unei Ordonante de urgenta de catre Guvern, care sub pretinsa indeplinire a exigentelor Comisiei Europene, a avut drept obiectiv introducerea unor incompatibilitati ce l-au obligat pe numitul TUDOR DANIEL GEORGE sa isi prezinte demisia", sustin anchetatorii DNA in acest dosar.

 • Ce a facut Guvernul? Rolul premierului Ponta, al vicepremierului Chitoiu si al ministrului Voinea

Incompatibilitatea pe care ar fi dorit-o Mirzac impotriva lui Daniel Tudor urma sa fie adoptata in Parlament printr-o lege de modificare a OUG 93/2012, privind infiintarea ASF.

Presupusele planuri au fost insa date peste cap in 16 octombrie 2013, cand senatorii din Comisiile economica si de buget-finate s-au opus.

Atunci, s-ar fi trecut la planul B - Guvernul urma sa introduca incompatibilitatea care sa il demita pe Tudor de la ASF, printr-o ordonanta de urgenta.

 • "In conditiile in care amendamentul privind reglementarea unei incompatibilitati care sa-l vizeze exclusiv pe invinuitul TUDOR GEORGE-DANIEL nu era agreat de membrii celor doua comisii, s-a promovat o noua incompatibilitate (care, de asemenea, il viza exclusiv pe invinuitul TUDOR GEORGE-DANIEL), promovarea acesteia facandu-se printr-un proiect de Ordonanta de urgenta, proiect care a fost introdus pe lista suplimentara a sedintei de Guvern din chiar dimineata zilei de 16 octombrie 2013. Acest proiect a fost adoptat de Guvern, devenind Ordonanta de urgenta nr. 94/2013 din data de 16 octombrie 2013, publicata in monitorul Oficial nr. 643 din 18 octombrie 2013", acuza procurorii DNA.

 • "Cercetarile efectuate in cauza au evidentiat faptul ca inculpatul MIRZAC MARIAN cunostea aceste demersuri si urmarea maximalizarea sanselor de 'reusita' a adoptarii acestui act normativ", mai afirma anchetatorii.

Prin OUG 94/2013, Guvernul a introdus o noua conditie pentru membrii Consiliului ASF: “o experienta profesionala în domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 9 ani ani de la data absolvirii studiilor" relevante in domeniile de activitate ale Autoritatii. De asemenea, s-a introdus conditia ca membrii Consiliului ASF sa nu fie rude sau afini pana la gradul al treilea cu membrii Birourilor penamenante ale Parlamentului. In plus, numarul membrilor Consiului ASF s-a redus de la 11 la 9.

In 17 octombrie 2013, Daniel Tudor a anuntat ca renunta la postul de membru al Consiliului ASF, intrucat sotia sa, Doina Tudor, era senator. Ea nu era, insa, membru al Biroului permanent al Senatului.

Ordonanta de urgenta la care fac referire procurorii este semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de vicepremierul Daniel Chitoiu si de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

De asemenea, nota de fundamentare a ordonantei ii are ca semnatari pe Chitoiu si pe Voinea.

STENOGRAME:

De altfel, intr-o discutie - interceptata de anchetatori - intre Mirzac si Laura Chitoiu, sotia ministrului de Finante, Mirzac il indica pe Daniel Chitoiu ca posibil initiator al ordonatei de urgenta carea avea sa-l dea jos pe viecpresedintele ASF Daniel Tudor.

In discutia din 15 octombrie, Laura Chitoiu il intreaba pe Mirzac cine a fost cu ideea emiterii ordonantei de urgenta de catre Guvern.

Mirzac ii raspunde ca proiectul ar fi putut pleca chiar de la sotul ei, vicepremierul Daniel Chitoiu.
"Da. Uite... de la cine, dar s-ar putea sa fi plecat chiar de la Dan (referire la Chitoiu Daniel, ministru al finantelor publice - nota procurorilor), ca probabil el e initiatoru. El mi-a zis, ca l-am intrebat 'Ai fost la el?' si a zis 'Nu, nu, nu, ca era la guvern. Nu stiu unde naiba a fost... mi-a zis ca ...era la guvern", a raspuns Mirzac, potrivit stenogramei depuse la dosar.

Mai jos prezentam o parte din stenograma convorbirii Laura Chitoiu - Marian Mirzac, din 15 octombrie 2010, cu o zi inainte de publicarea ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial.

CHITOIU LAURA MIRZAC MARIAN: Alo!
CHITOIU LAURA: Ce faci? Poti sa vorbesti?
MIRZAC MARIAN: Uite... Da. Sunt acasa.
CHITOIU LAURA: A, esti acasa?
MIRZAC MARIAN: Ihi.
CHITOIU LAURA: Auzi, ai mai aflat ceva? Ai mai vorbit cu domnu presedinte (referire la Rusanu Dan Radu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara) cand s-a intors?
MIRZAC MARIAN: Ma, da. Am vrut sa te sun, dar nu stiam daca e bine sa te sun. Da, am vorbit cu el. A fost acolo, a semnat s-a plecat mai departe, la Justitie, sa ia avizu si sa... ma rog, totu-i in regula pana acuma si mi-a mai zis o chestie care mi s-a parut destul de interesanta si bine facuta: faptul ca au trimis deja, in acelasi timp, si adresa catre Comisia Europeana in care au scris ce masuri au intreprins..
CHITOIU LAURA: Ihi-ihi! Ca sa-i linisteasca si pe aia.
MIRZAC MARIAN: Evident. Una, ca sa-i linisteasca si pe-aia si doi: ca sa creeze deja o stare ca ᅡTrebuie facuta ca uite le-am scris la aia ca am facut-o. Nu mai ne jucam de-a alba-neagra, ca daca le-am spus la aia c-am facut-o si iara o frecati pe-aicea si o ametiti, iese mult mai urat decat a iesit pana acuma! ᅡ stii?
CHITOIU LAURA: Ihi. A, o idee buna, cine-o fi avut ideea?
MIRZAC MARIAN: Da. Uite... de la cine, dar s-ar putea sa fi plecat chiar de la Dan (referire la Chitoiu Daniel, ministru al finantelor publice), ca probabil el e initiatoru. El mi-a zis, ca l-am intrebat 'Ai fost la el?' si a zis 'Nu, nu, nu, ca era la guvern. Nu stiu unde naiba a fost... mi-a zis ca ...era la guvern.

CHITOIU LAURA: ...cine... Si deci aia-si urmeaza cursu, nu?
MIRZAC MARIAN: Da, a zis ca maine, sa vada cum iese maine din sedinta si dup-aia, dupa masa, se duce el la senat si anuleaza partea a doua.
CHITOIU LAURA: A, mi-a zis si mie toate... Da, dar maine are si sedinta aia la noi, ca io l-am intrebat dac-o mai tine pe asta a noastra, stii? Si a zis c-o mai tine, ca el ar fi trebuit sa se duca acolo, la senat, mai devreme, nu?
MIRZAC MARIAN: Pai nu stiu cand e sedinta. Uite ca am zis ca ma uit pe internet dar.... Cred ca-i undeva dupa masa, pe la 3, aia.
CHITOIU LAURA: Ihi.
MIRZAC MARIAN: De obicei, dar chiar ma uit acuma sa vad, dar cred ca-i aia dupa amiaza.
CHITOIU LAURA: Deci e bine in... asa. Tu zici ca-i bine, nu?
MIRZAC MARIAN: Da, da, da.
CHITOIU LAURA: Ca aia intra maine. Ihi.
MIRZAC MARIAN: Da, da, da. Pai daca a trimis-o si aia toate avizele...
CHITOIU LAURA: Inseamna c-or fi aflat si astia, nu?
MIRZAC MARIAN: Gasca?
CHITOIU LAURA: Ihi.
MIRZAC MARIAN: Pai cred ca da. Din moment ce (..)
CHITOIU LAURA:...nu, dar or fi aflat mai de mult sau astazi?
MIRZAC MARIAN: Pai...
CHITOIU LAURA:...adica e posibil sa fi aflat mai de mult?
MIRZAC MARIAN:...pai nu ti-am povestit ca a aflat mai de mult? Adica din moment ce-a aflat alalaltu, - . Ti-am povestit, nu, cu vechimea, cu alea?
CHITOIU LAURA: Pai da, da, stiu, stiu, dar ei poate sperau ca n-o da!
MIRZAC MARIAN: Nu, din moment ce ala...
CHITOIU LAURA:...stiau c-o da?
MIRZAC MARIAN:...era disperat si spunea 'Domne, fa vechimea mai putina si nu asa in sus' stia clar ca se face.
CHITOIU LAURA: A, stia, stia clar. Io am crezut ca astazi au aflat!
MIRZAC MARIAN: Nu. Se stia... Pai dar se stia de la sedinta trecuta, stiau aia, ca e varianta sa se dea asta si tot ii spunea 'Dar de ce vrei sa dai asta domne? Las-o sa mearga asa!'. Deci stiau de atuncea ca urmeaza sa... Na, monitorizeaza si ei indeaproape situatia, ca...
CHITOIU LAURA:...e! Normal.
MIRZAC MARIAN:...mi-a zis ca a tipat ala ca de ce atata vechime si nu mai putina, nu stiu ce si nu stiu cum... Era clar ca...
CHITOIU LAURA: 'auzi, dar tu n-ai vazut modelu, nu? N-ai vazut cum a iesit.
MIRZAC MARIAN: Cum arata? Nu, dar io l-am¬
CHITOIU LAURA: Ihi. Adica a ramas cu 10 ani, cu astea sau a mai lucrat pe el?
MIRZAC MARIAN: Pai nu ¬ si-a zis ¬Domne, este fix toate cerintele pe care mi le-au cerut ei.¬ Deci e clar.
CHITOIU LAURA: Ihi. Bine. Hai ca vorbim maine atunci.
MIRZAC MARIAN: Bine. Hai!
CHITOIU LAURA: Hai mersi! Pa-pa-pa!
MIRZAC MARIAN: N-ai de ce! Ceau !Pa-pa!'.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8179 vizualizari

 • +22 (24 voturi)    
  lupul pus paznic... (Vineri, 21 februarie 2014, 12:45)

  periscop [utilizator]

  ...la stână...
  • +9 (9 voturi)    
   Simplu: Au luat bonus anual pentru 50 de zile! (Vineri, 21 februarie 2014, 16:46)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui periscop

   Eu cred ca alde Rusanu, Daianu si alte somitati de carton pot fi bagati in puscarie mult mai repede, pe urma vedem si cu abuzul asta, mai complex! Desi a fost validata in 5 noiembrie 2013 in Parlament (dupa care s-a redactat hotarirea, s-a publicat in MO, s-au facut incadrarile, s-au semnat contractele individuale), baietii au luat banii pe 2 luni INTREGI, plus prima anuala (pentru 50 de zile???!!!) si prima de vacanta (adica au fost, de fapt, in vacanta pe noiembrie-decembrie?). Cine a semnat statele de plata, la puscarie!
 • +32 (34 voturi)    
  inca un motiv de suspendare a lui base.... (Vineri, 21 februarie 2014, 12:50)

  popcorn monta [utilizator]

  ...ca de obicei vinovat va fi socotit basescu...
  • +13 (13 voturi)    
   normal (Vineri, 21 februarie 2014, 14:43)

   TopCat [utilizator] i-a raspuns lui popcorn monta

   normal ca Base e vinovat. daca era dupa Tonta erau toate leprele libere :))
 • +21 (23 voturi)    
  mai rasfirati baietzi (Vineri, 21 februarie 2014, 13:06)

  linarel [utilizator]

  ..boboci pt rahova
 • +26 (28 voturi)    
  grup infractional (Vineri, 21 februarie 2014, 13:22)

  mos ion roata [utilizator]

  organizat
  • -5 (5 voturi)    
   daca era vreo dovada era langa carabulea (Vineri, 21 februarie 2014, 22:30)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   e urmarit penal sa dea bine la propaganda, daca aveau vreo dovada il retineau si propuneau arestarea preventiva
 • +31 (33 voturi)    
  Numai securisti si hoti in PNL! (Vineri, 21 februarie 2014, 13:23)

  AnticoruptieinRomania [utilizator]

  Ehe, crin, stii tu de ce trebuie sa parasesti guvernarea! Iti aresteaza DNA toti ministrii, desi fac parte din cel mai curat si cinstit guvern!... Chitoiu, Rusanu, Campeanu...etc...
 • +27 (29 voturi)    
  dragi concetateni, (Vineri, 21 februarie 2014, 13:30)

  Ponta [utilizator]

  sa-i uram supces la parnaie banditului comunist devenit liberal.
 • +18 (20 voturi)    
  CARPATICA NU PLATESTE! (Vineri, 21 februarie 2014, 13:52)

  coco04 [utilizator]

  Carpatica te calca in picioare.Nu plateste si nu iti raspunde niciodata la mesaje.
  Daca ii contactezi direct iti spun ca vor raspunde intr-un termen de ... apoi nu iti raspund.Nici cand au zis ca imi raspund prin SMS nici cand au zis ca imi raspund prin email nu au facut-o.Am trimis mail si la centrala la Sibiu,nici de acolo nu au raspuns.
  De aproape 3 ani am o dauna de recuperat de la ei.
  Odata au avut tupeul sa spuna ca nu-mi gasesc dosarul in calculator.
  Cand am fost sa-i intreb a doua oara de dosar mi-au spus sec ca a fost respins.Asta desi cel care si-a recunoscut vina avea o masina mult mai scumpa ca a mea.
 • +17 (19 voturi)    
  Deci a meritat sporurile salariale... (Vineri, 21 februarie 2014, 14:08)

  Johanis [utilizator]

  ca doar si-a depasit planul. A facut mai mult decat avea in fisa postului. Pacat ca ce a facut in plus intra pe terenul penalului. Vedea-l-as langa bombonel si cu victoras printre ei! Scapa cine poate! Gura pacatosului....
 • +17 (19 voturi)    
  Cloaca's boss (Vineri, 21 februarie 2014, 14:12)

  codo [utilizator]

  Deci pentru activitati de asa mare finetze trebuia sa incaseze stimabilul o tona de euroi pe luna! Acum e mai clar. Bine ca a luat si prima de vacanta, sa aiba ce cheltui la racoare.
 • +11 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 21 februarie 2014, 14:19)

  [anonim]

 • +14 (14 voturi)    
  conf proverbului (Vineri, 21 februarie 2014, 14:42)

  nash pandelica [utilizator]

  nasul face, finul trage ! :)

  chitzel, saracu, lovit de soarta.
  si de nash, si de con soarta :)

  e clar ca va fi nevoie de o amnistie...
  sa iasa gainarii, sa faca loc la talhari.

  s'auzim si de mai bine !
 • +12 (12 voturi)    
  HAVE A NICE LIFE.... (Vineri, 21 februarie 2014, 15:09)

  schroedinger [utilizator]

  SENTENCE!
 • +14 (14 voturi)    
  Un infractor pe zi, de USL ! (Vineri, 21 februarie 2014, 15:10)

  Arthemisa [utilizator]

  Pe vremea lui Ceausescu aveam '' Una pe zi'''... de Matty, acum avem ''un infractor pe zi de USL''. Si mai au tupeul sa-si spuna ''cel mai cinstit guvern'' ! Idiotii astia au impresia ca toti suntem ca asistatii lor care i-au votat pentru 1 kil de ulei si unul de tuica ! In curand o sa ne fie sila sa mai folosim cuvantul ''cinstit'' , va fi lipsit de valoare si continut !
  • +7 (7 voturi)    
   Nu cred ca au primit (Vineri, 21 februarie 2014, 15:40)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Arthemisa

   un kil de tuica, e destul de scump. Poate altceva, zahar, faina alte cele. Tuica, mai ales daca e si buna, costa nu gluma. NU risipesc usl-istii banii, ii tin pentru ei ca dosr nu fura pentru altii.
   • +8 (8 voturi)    
    n-au scos bani din buzunar, au aplicat zeciuiala (Vineri, 21 februarie 2014, 16:12)

    Arthemisa [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

    pai bani au avut, de la noi prostii care inca mai platim impozite !.. n-au scos bani din buzunarul lor , au aplicat zeciuiala pe ciolan: 10% din ce au furat a mers la cumpararea de voturi !
  • +8 (8 voturi)    
   natiune (Vineri, 21 februarie 2014, 15:53)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Arthemisa

   nu este frica de lege..de aceea se fura de la mic la mare..Romania prin cetatenii ei onesti si inteligenti au obligatia sa educe acel segment de populatie sa produca bunuri si servicii pt a reda increderea in forte proprii..evident vointa politica joaca un rol esential aici..
 • -8 (8 voturi)    
  scorul la pauză (Vineri, 21 februarie 2014, 15:28)

  Mazeta [utilizator]

  Astra-Carpatica 2-1
 • +7 (7 voturi)    
  haha (Vineri, 21 februarie 2014, 15:28)

  pecere [utilizator]

  Sa vezi dragoste acum intre TB si Crin,se pare ca cineva il ajuta sa scape de dusmani.
  • +6 (6 voturi)    
   he he (Vineri, 21 februarie 2014, 16:40)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui pecere

   a inteles si el ca nu mai este cale de intoarcere..numai mazetele fac haz de necaz
 • +10 (10 voturi)    
  Si tu mon oncle, mon Dieu ?! (Vineri, 21 februarie 2014, 15:33)

  Plagarus [utilizator]

  Guvernul Ponta ia dat undă verde lui Vlasov pentru preluarea Registrului Comerţului?
  Dan Radu Rusanu sef peste controlul fiscal .
  Dorina Mihailescu - in comisia de control fiscal.
  Domnilor este clar : decat sa mai investim in piatea din Romania mai bine facem precum tiganii : cumparam aur si-l ascundem in teava de esapament de la caruta.
  Voi nu vedeti ca astfel de institutii sunt nefunctionale ? Voi nu vedeti ca ASF atat pe partea de asigurari cat si pe piata de capital are rolul " medicului legist " care constata moartea pacientului in conditiile in care institutia in sine , prin lege , ar trebui sa aibe rolul de " medic chirurg " adica sa depisteze si sa inlature " cangrena " din sistem ?
  Dar cum sa " opereze " ASF -ul cu " brancardierii " bagati in institutie pe post de " medici la urgente " ?
  "Barbatul de stat "Zgonea vorbind de ASF : "Dacă oamenii care lucrează în această piață, de 20 de miliarde, au o problemă cu comisioanele se pot muta în alte piețe. Deocamdată piața este favorabilă, în România sunt foarte multe companii care lucrează, piața pensiilor private este foarte bună, piața valorilor mobiliare este una în creștere, la asigurări sunt reglementări făcute." Deci domnul " lacatus mecanic " ne sugereaza sa ne mutam in alta piata . Dar mai bine n-ai vrea tu sa fii parlamentar in alta tara ? Unde vrei tu ! Si daca in tara respectiva ai mai mult de un vot ( anulat si ala) eu ma angajez sa nu mai calc prin Romania . Asa ne trebuie ! Sa fim facuti prosti de " lacatusii mecanici " !
  • +7 (7 voturi)    
   pct 8 de la Timisoara (Vineri, 21 februarie 2014, 17:00)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Dorinta de avea foloase necuvenite e f mare in randul romanilor. a fost o practica cultivata de PSD si care a inoculat impresia ca aceasta este normalitatea...in paralel se duce o campanie uriasa de denigrare a legii si a institutiilor..media trebuie reglementata iar legea impusa fara echivoc
 • +8 (8 voturi)    
  clar! (Vineri, 21 februarie 2014, 15:42)

  corvus coraX [utilizator]

  Probabil ca va ramane pe post pana va iesi din parnaie, dupa aceea e bun de prim ministru avand toate calificarile necesare
 • +9 (9 voturi)    
  Niste gaste!!! (Vineri, 21 februarie 2014, 15:58)

  Mirobo [utilizator]

  Cum isi inchipuie acesti indivizi ca serviciile aflate in slujba statului (inca) dorm si nu stiu ce se intampla in realitate?Cu atat mai mult nu isi merita posturile inalte cu cat dau dovada de o neglijenta crasa.
  Realizati cu cata disperare incearca sa fure oricat de la oricine stiind ca mandatul este de scurta durata?
  Gandesc ca o parte din furaciuni trebuie sa ajunga si la varful piramidei. Deci si floricica stie ceva,nu?
 • +5 (5 voturi)    
  raducu (Vineri, 21 februarie 2014, 17:20)

  liviusmaximus [utilizator]

  domnu' raducu, ati cam intrat pe terenul psd...
 • -9 (9 voturi)    
  Ai dat in omul lui Basescu ? (Vineri, 21 februarie 2014, 17:20)

  ploiesteanu [utilizator]

  A doua zi te-a umflat procuratura sau DNA-ul. Nu spun ca e usa de biserica acest Rusanu. Dar cum dai in oamenii lui Basescu, esti copilul ploii. Basescu cel mai tare om din Romania. Sa vedem ce va fi după 1 decembrie. Ati inteles acum de ce voia Basescu sa pice prezidentialele in acelasi timp cu parlamentarele? Daca ar fi castigat Miscarea populara ar fi numit premier si din nou, justitia nu s-ar fi putut atinge de el. Așa, chiar cu dosarele arse ,,, tot mai gasesc ei ceva.
  • +10 (10 voturi)    
   asa (Vineri, 21 februarie 2014, 17:34)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Eu vad in USL un grup infractional organizat.iar DNA-ul o poate confirma..daca ai dovezi si nu baliverne cu dosare arse ar trebui sa ridici problema la DNA
  • +3 (3 voturi)    
   Minte uslasa (Vineri, 21 februarie 2014, 19:27)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Au modificat in martea neagra codul penal de scapau toti puscariabili, prezenti, actuali si viitori. Scapa si Basescu. De ce crezi ca s-a opus?
   • -3 (3 voturi)    
    Ei schimba legile (Vineri, 21 februarie 2014, 22:17)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui ty

    cum si cand vor, fac o fereastra de timp când legea va fi functionala, il hingheresc pe Traian, il pitesc si apoi o revoca.
    • +1 (1 vot)    
     Desigur poti si exemplifica (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 18:41)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     sau nu.
 • +7 (7 voturi)    
  Bah, astia fac si Pesedeul de ras (Vineri, 21 februarie 2014, 17:57)

  Fu Leng [utilizator]

  PNL isi merita renumele de Penal. Daca se mai mira cineva cum de s-a infratit Crin cu Ponta, raspunsul il aveti in sirul nesfarsit de penali din PNL.
  Culmea, ca mai sunt agarici care apar si spun ca Base e de vina. Cum bah, Base le-a facut educatia la astia?
  Base i-a fortat sa bage mana in borcanul cu miere.
  Aoleuuuu.
 • +3 (3 voturi)    
  Vedeta de la Centrocoop, unchiul de la ASF (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 2:52)

  Plagarus [utilizator]

  Apropo, a citit cineva legea 113/2013 de infiintare ASF?....au pus acolo ca nimeni , nicio autoritate a Statului nu-i poate controla, ca ei le cer altora, etc, te sperii ce citesti...
  Ce tupeist Rusanu asta...iese de la DNA si zice ca l-au chemat pt.Astra, dar de fapt a fost pt. smecheria cu ordonanta mafiota.
 • +2 (2 voturi)    
  Tovarasului jurist de Centrocoop ! (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 17:21)

  Plagarus [utilizator]

  : Sunt 2 aspecte la ASF:1)Salarizarea uriasa (si corelata cu lipsa de pregatire in domeniu, vedeti lista cu agronomi, avocati, ingineri metarurgi pusi politic pe functii mari). 2) Implicarea in diverse scandaluri mafiote care nu ar trebui sa existe; unde este controlul si masurile ASF? Nu ma asteptam la Daianu sa fie asa de nesimtit, pe cat COOPERATISTUL PENAL rUSANU rADU dAN !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by