Actionarii Astra SA reuniti in Adunarea Generala Extraordinara din 12 mai 2014 au aprobat planul de majorare a capitalului social al companiei de asigurari cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de aproximativ 70.000.000 lei, a anuntat miercuri KPMG, administratorul special al asiguratorului.

Majorarea capitalului social, in decurs de aproximativ un an, cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de aproximativ 70 de milioane lei, este una din masurile care urmeaza a fi luate pentru relansarea activitatii, prevazute in planul de redresare financiara al Astra SA prezentat catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in cadrul raportului depus de Administratorul Special in data de 25 martie 2014 si aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Actionarii au delegat atributia de majorare a capitalului social in etape succesive catre Administratorul Special sau Directoratul societatii, dupa caz. Aceasta masura are ca finalitate imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai societatii.

  • "Succesul planului de redresare propus de noi si aprobat de ASF este intr-o foarte mare masura dependent de sustinerea lui de catre actionarii Astra. In conformitate cu legislatia in vigoare, fara aceasta aprobare a AGEA el nu ar fi putut fi dus la indeplinire oricat de favorabil ar fi fost companiei, pietei si asiguratilor, dar aprobarea este doar primul pas spre implementare. Asteptam in continuare sustinerea planului de catre actionarii existenti ai Astra, asa cum de altfel acestia si-au manifestat intentia pe parcursul dezbaterilor din timpul AGEA, prin subscrierea si aportarea  din prima faza imediata, a capitalului social, care urmeaza sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70 de milioane lei", au declarat eprezentantii KPMG.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei ASTRA SA. In calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF si in baza prevederilor legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societatii de asigurare ASTRA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.

KPMG Advisory, administratorul special al Astra Asigurari, a prezentat catre ASF un plan de redresare al asiguratorului care prevede necesitatea majorarii capitalului social al Astra in mai multe etape, in decurs de aproximativ un an, cu suma de 490.000.000 lei, din care, intr-o prima faza imediata, capitalul social sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70.000.000 lei, a anuntat in 7 aprilie administratorul special. Planul a fost aprobat de ASF in data de 7 aprilie 2014.

Totodata, in scopul restabilirii sustenabile a indicatorilor prudentiali ai asiguratorului, KPMG a identificat si nevoia implementarii in urmatoarele luni a unui set de masuri de catre Astra Asigurari.

Citeste si: ASF a aprobat planul de redresare al Astra Asigurari identificat de KPMG: Astra trebuie sa-si majoreze capitalul social cu 490 milioane lei in decurs de aproximativ un an