​Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a anuntat marti ca "in Romania s-au inregistrat primele semne de imbunatatire datorita masurilor de restructurare implementate in cadrul companiilor grupului, ceea ce a dus la trecerea pe profit in primul trimestru al anului 2014". In primele trei luni din acest an, VIG a subscris prime brute totale de 82,4 milioane euro pe piata locala, in scadere cu 18,6% fata de perioada similara a anului trecut, insa a raportat un profit inainte de impozitare de 500.000 de euro comparativ cu o pierdere neta de 2,9 milioane euro in primul trimestru din 2013.

Primele consolidate subscrise de Vienna Insurance Group au insumat 2,7 miliarde euro in primul trimestru din 2014, in crestere cu 1,0% in termeni anuali. Ajustata la efectele de curs valutar, cresterea a fost mai mare, de 2,9%, a anuntat marti grupul austriac.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat la 151,8 milioane euro, in scadere cu 4,7% fata de primele trei luni din 2013. Grupul sustine insa ca ajustat la efectele de curs valutar si la plata primei dobanzi pentru datoriile subordonate emise in toamna anului 2013, profitul (inainte de impozitare) a crescut cu 2,8%. VIG a anuntat ca a inregistrat profit pe toate segmentele si pietele.

In Romania, datele grupului arata ca au fost inregistrate venituri din primele brute subscrise de 82,4 milioane euro pe piata locala, in scadere cu 18,6% fata de perioada similara a anului trecut, insa a raportat un profit inainte de impozitare de 500.000 de euro comparativ cu o pierdere neta de 2,9 milioane euro in primul trimestru din 2013.

Amintim ca in data de 14 mai 2014, 49 perchezitii au avut loc la sucursalele Omniasig, mai multi angajati fiind acuzati de abuz in serviciu.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala", potrivit Parchetului General.

In replica, oficialii Omniasig au precizat ca "unicul obiect al actiunii de verificare desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul OMNIASIG este situatia politelor de asigurare de locuinte emise de compania noastra in a doua jumatate a anului 2013, respectiv in perioada de intrare in valabilitate a politelor PAD. Compania noastra va colabora pe deplin si va pune la dispozitia autoritatilor toate documentele si informatiile solicitate. In acelasi timp, am demarat o investigatie interna pentru a lamuri in intregime aceasta situatie. Activitatea curenta a OMNIASIG nu este in niciun fel perturbata de aceste verificari".

In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.