Euroins Romania a finalizat prima etapa a procedurii de marire a capitalului social in conformitate cu decizia luata la Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2014, a anuntat luni asiguratorul. In aceasta etapa, capitalul societatii a fost marit cu suma de 50 de milioane de lei (aproximativ 11,3 milioane de euro) si este de asteptat ca pana la finalul anului, valoarea maririlor de capital sa atinga suma de 100 de milioane de lei (22,7 milioane de euro).

  • "Aceasta este cea de-a opta marire de capital de cand Euroins Insurance Group (EIG) a preluat controlul asupra companiei si reprezinta o dovada a vointei actionarilor Euroins Romania de a continua sa o sustina. De la inceputul anului 2007 si pana in prezent, valoarea investitiilor facute de Euroins Insurance Group in Euroins Romania a depasit 60 de milioane de euro, ceea ce o pozitioneaza in topul celor 5 cele mai mari investitii de pe piata asigurarilor din Romania", au declarat reprezentantii Euroins Insurance Group.

Ca urmare a acestei mariri, capitalul social al Euroins Romania este acum de 188.5 milioane de lei. Ultima marire de capital, in valoare de 18,7 milioane de lei, a avut loc in decembrie 2013.

Decizia de a mari capitalul social al Euroins Romania reafirma angajamentul strategic de a intari Euroins Romania si sustinerea actionarilor in continuarea dezvoltarii companiei si a mentinerii soliditatii acesteia pe piata romaneasca a asigurarilor.

EIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, prezent in patru tari, cu peste 1.500 de angajati si mai bine de un milion de clienti.

EIG a preluat in 2013 portofoliile de asigurari de la QBE Bulgaria si Romania, respectiv de la Interamerican Bulgaria, in cadrul a doua tranzactii a caror valoare cumulata a depasit 20 de milioane de euro, continuand astfel tendinta de consolidare la nivel regional.