Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru din acest an cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 258,8 milioane de lei, cu 17 milioane de lei (+7%) peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada din anul anterior (241,5 milioane lei), a anuntat marti asiguratorul. Motorul acestei cresteri a fost segmentul asigurarilor generale, a carui contributie la generarea veniturilor depaseste 90%. Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite clientilor (inclusiv terti pagubiti) in primele trei luni din an a fost de 101 milioane lei.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari

Profitul operational consolidat a avut, de asemenea, o evolutie pozitiva, inregistrand un plus de peste 3 milioane de lei, pana la valoarea de 10,8 milioane lei (7,6 mil. lei in primul trimestru din 2013). Contributia segmentului de asigurari generale la realizarea acestui rezultat a fost de 86%, in timp ce restul de 14% reprezinta rata de contributie a activitatilor de asigurari de viata la realizarea profitului operational total.

  • "Realizarile de la acest inceput de an se numara printre cele mai bune rezultate trimestriale inregistrate de Allianz-Tiriac in ultimii ani. Ele vin, totodata, sa reconfirme intrarea intr-un nou ciclu, de crestere profitabila, pentru afacerile companiei. Este cel de-al treilea trimestru consecutiv in care am inregistrat o crestere a veniturilor si, in paralel, imbunatatirea ratei profitabilitatii", a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

Pe segmentul de asigurari generale

In primele trei luni din 2014, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 236,5 milioane de lei, indicand o crestere de aproape 11% fata de nivelul de 213,2 milioane de lei inregistrat in acelasi interval din 2013.

Veniturile aferente segmentului de asigurari auto (Casco si RCA, cumulat) a inregistrat o crestere cu 2 cifre, de 11%, pana la o valoare de 171 mil. lei. Vanzarile de polite Casco s-au majorat pana la valoarea de 113,5 milioane de lei in T1 2014, cu 18 procente mai mult fata de nivelul de 96,2 mil. lei inregistrat in primele 3 luni ale anului anterior. Subscrierile Casco continua sa detina cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ jumatate (48%) din primele brute aferente primului trimestru din 2014. In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), in perioada ianuarie-martie a.c. Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 57,4 milioane de lei, in crestere cu 4,2 procente comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2013, de 55,1 milioane de lei.

Portofoliul de asigurari generale non-auto a contabilizat venituri trimestriale de 65,6 milioane de lei, evidentiind o rata de crestere a subscrierilor cu aproximativ 6 procente. Clasele de tip property au generat venituri trimestriale de aproximativ 42 milioane de lei. In aceasta suma, ponderea primelor brute subscrise pentru asigurarea locuintelor s-a pastrat la aproximativ o treime, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor 3 luni din 2014 a fost de 101 milioane lei.

Sub aspectul profitabilitatii, merita evidentiata evolutia pozitiva a rezultatelor pe segmentul asigurarilor auto. Portofoliul agregat de asigurari Casco si RCA a consemnat o imbunatatire a ratei daunei cu un punct procentual fata de perioada similara a anului trecut, pana la nivelul de 74%. Cresterea calitatii subscrierii a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari.

Scadere pe segmentul asigurarilor de viata

Sumele scazute alocate de romani in special pentru asigurarile de viata se reflecta si la nivelul activitatii Allianz-Tiriac pe acest segment, sustine compania in comunicatul de presa. Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari de viata s-au situat la valoarea de 22,3 milioane lei in T1 2014, cu 6 milioane de lei mai putin decat in acelasi interval din 2013.

In primul trimestru al anului curent, vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked) si-au redus contributia in generarea veniturilor de asigurari de viata cu 10 puncte procentuale, pana la 49%, restul de 51% reprezentand vanzari de polite traditionale.