Circa 300 de angajati Omniasig sunt audiati, miercuri si joi, in ancheta privind falsificarea unor polite de asigurare facultative, informeaza B1 TV. In cazul a 292 de persoane suspecte de abuz in serviciu si fals intelectual a fost inceputa urmarirea penala. Acestia sunt anchetati pentru falsificarea a 11.771 de polite de asigurare. Prejudiciul produs in acest caz a fost evaluat la aproximativ 400.000 de euro, dar anchetatorii suspecteaza ca suma este mult mai mare.

Procurorii si politistii au facut, in 14 mai, 49 de perchezitiile la sedii centrale si la sucursale ale Omniasig din Bucuresti si din toate judetele, intr-un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

Anchetatorii au ridicat atunci inscrisuri si au audiat mai multe persoane.

Potrivit procurorilor, societatea de asigurare Omniasig incheia polite de asigurare facultativa si le antedata, pentru a crea aparenta ca au fost semnate intr-un moment in care nu exista obligativitatea incheierii asigurarii obligatorii si, respectiv, a incasarii primei de asigurare PAID.