​Grupul ING a anuntat luni ca valoarea totala a actiunilor NN Group, divizia de asigurari cu operatiuni si in Romania, pe care intentioneaza sa le vanda la bursa Euronext Amsterdam s-ar situa intre 1,3 si 1,5 miliarde de euro. Vanzarea actiunilor va incepe in 2 iulie 2014, iar in urma tranzactiei, participarea ING se va reduce la (aproximativ) 73.6% din actiunile NN Group. Tranzactia face parte din planul de restructurare aprobat de Comisia Europeana pentru ING, unul dintre grupurile care au beneficiat de ajutoare guvernamentale dupa ce au fost afectate de criza financiara.

Grupul intentioneaza sa ofere 70 milioane de actiuni ordinare existente ale NN Group la un pret orientativ situat intre 18,50 EUR si 22,00 EUR/actiune.

Conform acestui interval de pret, valoarea totala a ofertei s-ar situa intre 1,3 si 1,5 miliarde de euro. Se estimeaza ca tranzactionarea actiunilor NN Group la bursa Euronext Amsterdam va incepe la 2 iulie 2014, sub denumirea „NN Group” si codul „NN”.

Dupa vanzarea actiunilor, participarea ING se va reduce la (aproximativ) 73.6% din actiunile NN Group. Aceasta strategie este aliniata cerintelor Comisiei Europene, care prevad ca ING Group sa renunte la mai mult de 50% din actiunile NN Group pana in decembrie 2015 si la procentul ramas pana la 31 decembrie 2016.

Informatii complete despre oferta vor fi disponibile in prospectul de emisiune al NN Group ce urmeaza a fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare din Olanda (AFM). Prospectul va fi pus la dispozitia publicului pe pagina www.nn-group.com incepand de astazi, 17 iunie, dupa aprobarea de catre AFM.

Comunicatul de presa al grupului ING poate fi consultat aici.

ING Grup a anuntat in luna octombrie 2013 ca NN este numele sub care va opera, dupa anul 2014, compania care va reuni operatiunile de asigurari, pensii si management al investitiilor ale grupului in Europa. In Romania, NN va integra activitatile ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil, ING Pensii si ING Investment Management.