Carpatica Asigurari, aflata in proces de redresare financiara pe baza de plan de redresare, a prezentat un nou plan de redresare catre ASF, care "arata mai bine" si asupra caruia autoritatea va da un raspuns in 7-10 zile, a declarat marti Misu Negritoiu, presedintele ASF. In planul anterior pe care ASF l-a respins, asiguratorul a propus majorare de capital in 2016-2017 si acum au precizat 2015. Daca il respingem se ajunge la administrare speciala, dar au fost destul de constructivi", a spus Negritoiu.

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews

In luna iunie 2014, Misu Negritoiu a anuntat ca a respins un prim plan de redresare financiara prezentat de Consiliul de Administratie al Carpatica Asigurari.

  • "Capitalizarea este principala problema si discutam in continuare, a declarat in 12 iunie Misu Negritoiu, presedintele ASF.

Consiliul ASF a hotarat in 14 mai 2014 deschiderea procedurii de redresare financiara a Carpatica Asigurari pe baza de plan de redresare, avand in vedere ca firma nu mai indeplineste conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile a scazut sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, se arata in decizia ASF publicata vineri, 16 mai in Monitorul Oficial. Vezi in articol motivele de drept si de fapt pentru care ASF a luat aceasta decizie si ce trebuie sa contina mai exact planul de redresare al Carpatica Asigurari.

Si Astra Asigurari se afla in procedura de redresare financiara

Amintim ca in 18 februarie 2014, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala pentru Astra Asigurari, administratorul special al Astra, numit de catre ASF, fiind KPMG Advisory.

KPMG Advisory, administratorul special al Astra Asigurari, a prezentat catre ASF un plan de redresare al asiguratorului care prevede necesitatea majorarii capitalului social al Astra in mai multe etape, in decurs de aproximativ un an, cu suma de 490.000.000 lei, din care, intr-o prima faza imediata, capitalul social sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70.000.000 lei, a anuntat in 7 aprilie administratorul special. Planul a fost aprobat de ASF in data de 7 aprilie 2014.

Totodata, in scopul restabilirii sustenabile a indicatorilor prudentiali ai asiguratorului, KPMG a identificat si nevoia implementarii in urmatoarele luni a unui set de masuri de catre Astra Asigurari.