Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a anuntat marti realizarea unui profit inainte de impozitare de un milion de euro in Romania in primul semestru din acest an, fata de o pierdere de 17,9 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, in aceeasi perioada de referinta, veniturile VIG din primele brute subscrise au depasit 165,2 milioane de euro, in scadere cu 15,8%.

In perioada mentionata, veniturile VIG in Romania din activitatea de asigurari generale s-au situat la 137,7 milioane de euro, iar cele din activitatea de asigurari de viata la 27,5 milioane de euro, in scadere cu 10,6% si respectiv cu 34,9% fata de prima jumatate a anului trecut.

La nivelul intregului grup, in prima jumatate din acest an, VIG a inregistrat un profit inainte de impozitare de 290,9 milioane de euro, in crestere cu 41,4% fata de perioada similara din 2013. Aproximativ 55% din profit s-a inregistrat in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE), unde companiile detinute de grup in Romania au continuat sa isi imbunatateasca rezultatele.

In pofida politicii de subscriere orientata pe profit, Vienna Insurance Group a raportat un nivel stabil al primelor, in valoare de aproximativ cinci miliarde euro, pe fondul contextului economic dificil. Grupul a inregistrat chiar o crestere solida de 1,0% dupa ajustarea la efectele de curs valutar.

  • "Rezultatele solide din regiunea ECE au avut o contributie majora la performanta excelenta a grupului. Au inceput sa se vada si primele efecte pozitive ale masurilor implementate in Romania. Recenta confirmare de catre S&P a ratingului A+ cu perspectiva stabila subliniaza de asemenea forta financiara a Vienna Insurance Group.", a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

La nivelul grupului, primele de pe segmentul daune/accidente s-au situat la 2,6 miliarde euro. Dupa ajustarea la efectele de curs valutar, segmentul a inregistrat un avans usor de 0,3%. Conform strategiei de subscriere orientata pe profit, VIG a continuat sa reduca volumul activitatilor in Romania si Italia - cu precadere pe segmentul auto, se mai arata in raportul grupului.