Compania de asigurari Gothaer Asigurari a anuntat miercuri ca "incepand cu 1 octombrie 2014, Lucian Marin a luat decizia de a parasi Gothaer Asigurari Reasigurari ca urmare a diferentelor de opinie aferente pozitionarii strategice viitoare a companiei". Lucian Marin a ocupat pozitia de director general adjunct, responsabil de linia de afaceri corporate a Gothaer Asigurari Reasigurari.

Conducerea Gothaer AsigurariFoto: Gothaer Asigurari
  • "In ultimul an, Lucian Marin a avut o contributie semnificativa la cresterea companiei Gothaer in Romania. As dori sa ii multumesc pentru eforturile depuse si ii doresc mult succes in viitor. Regretam ca aceste diferente de opinie referitoare la pozitionarea strategica viitoare au condus la demisia dumnealui din conducerea executiva a companiei", a declarat Thomas Leicht, presedintele Consiliului de Administratie al Gotaer Asigurari Reasigurari.

Pana la desemnarea unui succesor, responsabilitatile lui Lucian Marin vor fi preluate de catre Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Gothaer Asigurari Reasigurari, firma rezultata in urma preluarii de catre grupul Gothaer in anul 2012 a Platinum Asigurari reasigurari, a inregistrat anul trecut o crestere de peste 75% a veniturilor din primele brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un numar dublu de clienti (de la aproximativ 25.000 la peste 52.000) si o crestere de 140% a numarului de polite din portofoliu, la 98.000, a anuntat asiguratorul in luna martie din acest an. Conducerea companiei se asteapta sa obtina profit, cel mai probabil, in anul 2016.