Ministerul Apararii Nationale (MApN) vrea sa cumpere servicii de asigurare de viata pentru personalul care executa misiuni in teatrele de operatii, contract cu o valoare estimata de 1,9 milioane euro (inclusiv TVA), conform unui anunt de intentie publicat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 31 octombrie 2014.

"Pe durata intregului acord-cadru, pentru servicii de asigurare de viata, se estimeaza achizitionarea unui numar minim 1 zi de asigurare si maxim de 458.075 de zile de asigurare", se arata in anuntul de intentie.

Contractul nu se inscrie intr-un proiect/program finantat cu fonduri comunitare.

Piata asigurarilor din Romania a atins, in primul semestru al anului 2014, un nivel de 3,97 miliarde lei (prime brute subscrise), in scadere cu 6,8% fata de intervalul similar al anului trecut, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Pe segmentul asigurarilor de viata, valoarea primelor brute subscrise a fost de 779,19 milioane lei, in scadere cu 10,03% fata de primul semestru al anului 2013 si reprezinta 19,61% din totalul primelor brute subscrise. Valoarea indemnizatiilor brute platite asiguratilor a fost de 368,1 milioane lei, in scadere cu 3,23% fata de perioada similara a anului 2013.