Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat miercuri ca a incheiat primele noua luni din acest an cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 729,7 milioane de lei, inregistrand o crestere de aproape 8 procente comparativ cu nivelul inregistrat in aceeasi perioada din anul anterior (677,5 milioane lei). Profitul operational consolidat s-a ridicat la 35,4 milioane lei, un plus de 13,6 milioane lei fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului anterior (21,8 milioane lei). Asiguratorul a mai anuntat ca pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite pe parcursul primelor noua luni din 2014 a fost de 295 milioane lei.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari
  • "Trimestrul al treilea al acestui an este al cincilea trimestru consecutiv de crestere profitabila, iar acest rezultat reconfirma faptul ca strategia prudentiala abordata a fost cea potrivita pentru dezvoltarea sanatoasa a afacerilor noastre. In acest context, ne asteptam ca pana la finalul anului sa ne depasim obiectivele in termeni de venituri si profitabilitate", a declarat Remi Vrignaud, director general al Allianz-Tiriac Asigurari.

Segmentul de asigurari generale:

Veniturile din asigurari generale aferente perioadei ianuarie-septembrie au inregistrat o dinamica pozitiva de 9%. Pe acest segment, valoarea primelor brute subscrise in primele noua luni din 2014 a urcat pana la un nivel de 652,7 milioane lei, de la 600,4 milioane lei in anul anterior.

Asigurarile auto (Casco si RCA, cumulat) au generat subscrieri de 464,3 milioane de lei in intervalul ianuarie-septembrie a.c., cu 8,5% mai mult fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2013. O dinamica similara a consemnat si portofoliul de asigurari generale non-auto, acesta evidentiind o rata de crestere a veniturilor cu 9 procente (plus 15,8 mil. de lei, in valoare absoluta): de la 172,6 (9 luni 2013), la 188,4 milioane de lei (9 luni 2014).

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor noua luni din 2014 a fost de 295 milioane lei.

Segmentul asigurarilor de viata:

Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari de viata in primele noua luni ale anului curent, s-au situat la valoarea de 77 milioane lei, ramanand la un nivel stationar fata de perioada similara a anului trecut.

In primele noua luni ale anului, produsele traditionale, respectiv politele la care componenta de risc este primordiala, iar eventuala componenta de economisire opereaza dupa principiul capitalizarii si garantarii unui randament investitional minim, au inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de 7%, ajungand la 41 milioane lei.

Ponderea acestora in portofoliul de asigurari de viata al companiei este de aproximativ 53%. Restul de 47% din veniturile asigurarilor de viata a fost generat de vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked).