Certinvest, cel mai mare administrator roman independent de active, a achizitionat APF, compania de pensii private facultative a Metropolitan Life, au anuntat vineri cele doua companii. Metropolitan Life avea peste 10.000 de clienti la Fondul de pensii facultative Pensia Mea la mijlocul anului trecut. Pentru Certinvest este a doua mare achizitie in asigurari, dupa ce in luna decembrie a anului trecut a anuntat achizitia a 70% din AXA Asigurari.

Cati romani au pensii facultative la Pensia MeaFoto: ASF
  • "Metropolitan Life isi revizuieste in mod constant portofoliul de business pentru a se asigura ca isi atinge obiectivele financiare si de afaceri stabilite si ca aduce valoare pentru clienti si actionari. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completeaza excelent business-ul actual al Certinvest. Ei detin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde in acest domeniu. Oferirea de solutii eficiente de asigurari de viata, de sanatate si pensii private obligatorii, personalizate in functie de nevoile clientilor, ramane prioritatea numarul unu a Metropolitan Life. Vom respecta aceasta misiune pe care ne-am asumat-o si ne vom asigura ca transferul de portofoliu se va face fara impact asupra clientilor nostri", a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life Romania.

La sfarsitul lunii august 2014, Fondul de pensii facultative Pensia Mea avea in portofoliu 10.104 clienti, in scadere cu 1,71% fata de aceeasi perioada din 2013.

Conform informatiilor Metropolitan Life transmise HotNews.ro, numarul de participanti la Fondul Pensia Mea in data de 31.12.2014 a fost de 10.067 persoane.

  • "Prin aceasta achizitie, Certinvest face un pas important in construirea unui grup financiar integrat, axat pe o strategie bine gandita de economisire pe termen lung. Ne-am asumat un angajament foarte puternic pentru piata pensiilor in care am identificat oportunitati semnificative de dezvoltare in viitor", a declarat Eugen Voicu, actionar fondator Certinvest.

Amintim ca in luna decembrie 2014, AXA Asigurari a anuntat ca a incheiat un acord cu Certinvest si SIF Transilvania pentru vanzarea operatiunilor sale de asigurari de viata si economisire din Romania, parasind astfel piata locala. Conform termenilor acordului, Certinvest va achizitiona o participatie de 70% din filiala AXA din Romania - AXA Life Insurance S.A., in timp ce SIF Transilvania va achizitiona 30%.

Certinvest este cel mai mare administrator român independent de active și cu o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale fiind lider pe acest segment.

Metropolitan Life este pe locul secund pe piata locala de asigurari de viata, cu o cota de piata de 16% si are doua milioane de clienti la serviciile de asigurari de viata si pensii private obligatorii.