La Astra Asigurari a inceput o noua etapa a majorarii de capital, de 425 milioane de lei si din cate stiu, trei, patru pana la cinci investitori viziteaza banca de date a Astra Asigurari, de unde rezulta ca este ceva interes, dar aceasta nu inseamna ca problema este si rezolvata, a declarat marti Misu Negritoiu, presedintele ASF. "Nu este o majorare de capital usoara. Poate sa cuprinda cumpararea in majoritate sau in totalitate a societatii Astra. Pe noi ne intereseaza sa salvam business-ul, compania, intr-o forma sau alta. La sfarsitul lunii mai-iunie o sa avem rezultatele", a mai spus Negritoiu.

Misu NegritoiuFoto: Hotnews
  • "Nu este o majorare de capital usoara. Poate sa cuprinda cumpararea in majoritate sau in totalitate a societatii Astra. Pe noi ne intereseaza sa salvam business-ul, compania intr-o forma sau alta. La sfarsitul lunii mai-iunie o sa avem rezltatele", a spus Misu Negritoiu, in cadrul Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii, organizate de UNSICAR.

Misu Negritoiu a mai precizat de asemenea ca Astra Asigurari participa si la exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor din piata de asigurari si vor fi niste concluzii in aceasta privinta in luna iunie.

KPMG Advisory, administratorul Special al Astra Asigurari, a emis in 18 martie o noua decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei. Conform deciziei, operatiunea de majorare a capitalului social se va desfasura in trei etape, actiunile nou emise urmand sa fie oferite atat actionarilor existenti cat si unor investitori calificati, urmand ca actiunile nesubscrise in cadrul primelor doua etape sa fie oferite publicului. De asemenea, decizia prevede si posibilitatea tranzactionarii drepturilor de preferinta ale actionarilor existenti intr-o etapa premergatoare inceperii perioadei de subscriere.

  • "In urma finalizarii procedurilor de inregistrare a primei operatiuni de majorare a capitalului social cu suma de aproximativ de 65 milioane lei subscrisa de actionarii existenti, am decis demararea celei de-a doua operatiuni de majorare a capitalului prevazuta de planul de redresare aprobat, pentru o suma ce va completa aportul din prima etapa pana la plafonul de 490 milioane lei stabilit conform Hotararii AGEA din 12 mai 2014", au declarat reprezentantii KPMG Advisory.

Confom oficialilor KPMG, "aceasta operatiune de majorare a capitalului social va fi adresata atat actionarilor existenti cat si altor investitori strategici si institutionali, si va fi derulata in conformitate cu legislatia pietei de capital, in baza unui prospect de emisiune ce va detalia si conditiile privind subscrierea si plata actiunilor, precum si eventualele conditii pentru incheierea cu succes a operatiunii. Ne aflam in consultari permanente cu Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru a asigura derularea acestei operatiuni in conditii optime pentru atragerea de investitori si in conformitate cu legislatia aplicabila".

Planul de redresare al ASTRA intocmit de KPMG Advisory SRL in calitate de Administrator Special a fost aprobat de ASF in data de 7 aprilie 2014 si prevedea ca masura principala pentru restabilirea indicatorilor de prudentialitate majorarea capitalului social cu o suma de pana la 490 milioane lei pe o perioada estimata initial la aproximativ un an. Aceasta masura este in curs de implementare de catre Administratorul Special, urmand sa se finalizeze odata cu incheierea perioadei de subscriere pentru cea de-a doua operatiune de majorare a capitalului social cu suma de 425 milioane lei demarata in aceasta luna.