Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dezbatut miercuri o informare facuta de KPMG, administratorul special al Astra Asigurari, cu privire la "declansarea procedurii de executare silita prin infiintarea popririi asupra tuturor conturilor" acestei societati de asigurare. Procedura a fost declansata de biroul executorului judecatoresc Tranca Bogdan Ovidiu in favoarea creditorului CNADNR. Astra trebuie sa achite catre CNADNR suma de 93,93 milioane de lei in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada.

Dan Adamescu, patronul Astra AsigurariFoto: Hotnews
  • "Consiliul a audiat si dezbatut informarea KPMG, in calitate de administrator special al societatii ASTRA, cu privire la declansarea urmaririi silite de catre BEJ Tranca Bogdan Ovidiu in favoarea creditorului CNADNR, respectiv declansarea procedurii de executare silita prin infiintarea popririi asupra tuturor conturilor", se arata intr-un comunicat al ASF privind deciziile luate in sedinta de miercuri a Consiliului autoritatii de supraveghere financiara.

HotNews.ro a solicitat mai multe detalii si explicatii cu privire la implicatiile acestei masuri asupra activitatii Astra Asigurari atat de la KPMG, cat si de la ASF, si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

  • Astra Asigurari trebuie sa plateasca aproape 95 milioane lei catre CNADNR

Curtea de Apel Bucuresti a respins in toamna anului trecut apelul companiei de asigurari Astra, aflata in administrare speciala, impotriva unei sentinte a instantei din luna decembrie 2013 prin care asiguratorul este obligat sa plateasca CNADNR aproape 95 de milioane de lei, informa in luna octombrie 2014 Wall-Street.ro, citand agentia de stiri Mediafax.

La finele lunii decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de chemare in judecata formulata in martie 2013 de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) in contradictoriu cu Astra si a obligat compania de asigurari la plata catre CNADNR a sumei de 93,93 milioane de lei, cu titlu de garantie, si a sumei de 955.749 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, potrivit Mediafax.

Astra trebuie sa achite catre CNADNR suma de 93,93 milioane de lei in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada.

Pretentiile solicitate companiei Astra Asigurari in 2.886 de dosare se ridica la 1,08 miliarde de lei, din care 151 milioane de lei pentru doua polite emise pentru Romstrade in favoarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, reiese din datele asiguratorului, prezentate in luna august.

Tot in decembrie 2013, Tribunalul Bucuresti a admis cererea CNADNR pentru constituirea de sechestru asigurator pe bunuri ale Astra pana la concurenta sumei de 93,9 milioane de lei. In luna aprilie, tribunalul a respins un apel al Astra impotriva sechestrului, ca fiind nefondat.

  • Astra Asigurari, societate in administrare speciala, este in a doua etapa a majorarii de capital de pana la 490 milioane lei

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii ASTRA Asigurari in februarie 2014, numind firma de consultanta KPMG Advisory in calitate de administrator special.

Planul de redresare al ASTRA intocmit de KPMG Advisory in calitate de Administrator Special a fost aprobat de ASF in data de 7 aprilie 2014 si prevedea ca masura principala pentru restabilirea indicatorilor de prudentialitate majorarea capitalului social cu o suma de pana la 490 milioane lei pe o perioada estimata initial la aproximativ un an. Aceasta masura este in curs de implementare de catre Administratorul Special, urmand sa se finalizeze odata cu incheierea perioadei de subscriere pentru cea de-a doua operatiune de majorare a capitalului social cu suma de 425 milioane lei demarata luna trecuta.

Pentru detalii citeste si: KPMG a demarat a doua majorare de capital pentru 425 milioane lei la Astra Asigurari, operatiune adresata actionarilor actuali si investitorilor strategici