Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat vineri ca "incepand cu data de 6 aprilie 2015, Razvan Voican s-a alaturat echipei ASF, ocupand pozitia de consilier pe probleme de comunicare al Presedintelui Autoritatii, Misu Negritoiu". Razvan Voican are o experienta de 14 ani in presa economica, timp in care a lucrat la Ziarul Financiar. In ultimul an, a contribuit la demararea proiectului privind infiintarea Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX), organizatie in care a ocupat postul de director executiv. "Conform politicii de recrutare a ASF ocuparea posturilor de consilier din cadrul Cancelariei Presedintelui si a cabinetelor membrilor executivi se face prin recrutare directa, procedura prin care sunt evaluate atat expertiza cat si gradul de recunoastere profesionala in domeniul de activitate vizat", au declarat oficialii ASF intrebati de HotNews.ro daca a fost organizat vreun concurs pentro postul ocupat de Voican.

Razvan VoicanFoto: ZF

Posibila angajare a lui Razvan Voican in cadrul ASF-ului condus de Misu Negritoiu, a mai fost vehiculata in presa, in vara anului trecut, imediat dupa eliberarea postului de sef de comunicare de catre Catrinel Francu si scoaterea acestui post la concurs.

Contactat de HotNews.ro la acel moment, Razvan Voican, redactorul sef adjunct al Ziarului Financiar a declarat ca se retrage din presa dupa 14 ani.

"Merg intr-o zona care are legatura cu finantele, dar nu la ASF si nici in banci, asa cum s-ar putea crede. Deocamdata discutiile nu s-au finalizat asa ca nu as dori sa dau numele viitorului angajator, a declarat el pentru HotNews.ro.

Ulterior, acest post a fost ocupat prin concurs de catre Silviu Udroiu, iar Razvan Voican a preluat Asociației Române a Exportatorilor (AREX).

Silviu Udroiu este in continuare directorul de Comunicare al ASF. Acesta a lucrat ca ofiter de presa la Biroul de presa al Guvernului Romaniei, dupa care a fost vreme de 15 ani consultant in relatii publice si comunicare la DC Communication. Incepand din 2011, a coordonat activitatea de comunicare interna, externa si de CSR a Credit Europe Bank Romania. Este licentiat in Jurnalistica al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Este fiul diplomatului si publicistului Neagu Udroiu.