Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a anuntat marti ca anul trecut a revenit pe profit pe piata romaneasca, inregistrand un rezultat inainte de impozitare, de sase milioane de euro. VIG, principalul grup de pe piata asigurarilor in Austria si in regiunea Europa Centrala si de Est (ECE), a subscris prime de 9,1 miliarde euro in 2014, aproape la acelasi nivel ca in anul anterior (plus de 0,9%) in pofida continuarii reducerii portofoliului de polite pe termen scurt cu achitare la scadenta in Polonia si diminuarii portofoliilor din Italia si Romania pe fondul masurilor de optimizare.

  • "Procesul de restructurare aflat in derulare si ameliorarea recenta a conditiilor de piata au determinat revenirea Vienna Insurance Group pe profit in Romania. VIG a anticipat ca restructurarea portofoliului orientata catre sustenabilitate va determina reducerea primelor. Cu toate acestea, grupul ramane liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 19,5%. Cu toate ca rata neta combinata s-a redus drastic, aceasta continua sa se situeze peste nivelul de referinta de 100%", se arata in comunicatul VIG.

Vienna Insurance Group si-a majorat profitul (inainte de impozitare) cu 46%, la 518,4 milioane euro. Contributia regiunii ECE la profit a crescut la 64%. Pentru prima data din 2011, toate segmentele de operatiuni si toate regiunile au avut contributii pozitive la profit.

In luna ianurie 2015, Grupul Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat realizarea unor venituri din prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane euro in 2014 pe piata din Romania, in scadere cu 4,9% fata de anul anterior.