Curtea de Apel Bucuresti a admis in data de 9 aprilie 2015 apelul formulat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in procesul cu Tudor Balta, fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), avand ca obiect acordarea a 20 de salarii compensatorii in valoare de 1.064.049 lei (n.a aproape 240.000 de euro), a anuntat marti autoritatea. Decizia este definitiva. ASF, care a luat fiinta in 2013 prin reorganizarea Comisiilor de supraveghere ale pietelor de capital, asigurari si pensii - CNVM, CSA si CSSPP - are pe rol procese cu mai multi membri din conducerea acestor foste autoritati care solicita salarii compensatorii de aproape 11,6 milioane de lei.

Tudor BaltaFoto: Agerpres

In comunicatul de presa transmis marti, 21 aprilie, ASF precizeaza urmatoarele:

"Instanta de judecata a schimbat sentinta data de Tribunalul Bucuresti respingand actiunea reclamantului ca neintemeiata. Decizia este definitiva si a fost pronuntata in sedinta publica din data de 9 aprilie 2015.

Autoritatea a fost reprezentata in faza apelului de societatea de avocatura Dragne si Asociatii.

ASF are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi banesti compensatorii solicitate de mai multi membri din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a pietelor financiare non-bancare: CSA, CNVM si CSSPP. Valoarea totala a sumelor solicitate se ridica la circa 11,6 milioane de lei".

Conform anunturilor proprii, ASF are un numar efectiv de 466 de salariati de la 1 martie 2015, o reducere de 143 de salariati fata de martie 2014 si mai putin cu 252 fata de totalul de 718 cati au fost preluati in 2013 de la fostele autoritati de reglementare CNVM, CSA si CSSPP, dupa ce a finalizat prima etapa a procesului de restructurare institutionala.