Schimbari in actionariatul Carpatica Asigurari: Alin Albu si-a cesionat catre Atlassib actiunile detinute

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 15:18 Economie | Asigurari


Ilie Carabulea (foto arhiva)
Foto: Hotnews
​Alin Albu, unul dintre actionarii minoritari ai Carpatica Asigurari, societatea aflata in procedura de redresare financiara, si-a cesionat catre Atlassib, firma detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea, cele 110.232 de actiuni detinute in cadrul firmei de asigurari, tranzactie incheiata in 2 februarie 2015, se arata intr-o hotarare a actionarilor Carpatica Asigurari, publicata marti in Monitorul Oficial.

"Cu unanimitatea de voturi a actionarilor prezenti, s-au hotarat urmatoarele:

1. Modificarea structurii actionariatului societatii Carpatica Asig SA ca urmare a tranzactiei intervenite intre Albu Alin, in calitate de cedent, si societatea Atlassib - SRL, in calitate de cesionar - prin incheierea contractului de cesiune actiuni din data de 02.02.2015, prin care actionarul Albu Alin a cesionat in favoarea actionarului Atlassib - SRL cele 110.232 de actiuni detinute la societatea Carpatica Asig.
2. Ia act de faptul ca actionarii societatii Carpatica Asig SA: societatea Transcar - SRL si domnul Tanase Corneliu renunta la dreptul de preferinta privind achizitionarea celor 110.232 de actiuni detinute de domnul Alin Albu.
3. Ca urmare a cesiunii de actiuni intervenite, structura actionariatului Carpatica Asig SA va fi urmatoarea:
  • - Tanase Corneliu, cu un aport de 0,0845% - 17.570 lei
  • - societatea Atlassib SRL  - cu un aport de 92,9500% - 19.333.603 lei;
  • - societatea Transcar SRL cu un aport de 6,9655% - 1.448.827 lei"

In actul publicat in Monitorul Oficial se mai mentioneaza ca prezenta Hotarare va fi depusa la Oficiul Registrului Comertului numai dupa obtinerea avizului prealabil din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Amintim ca actionarii Carpatica Asigurari au decis in luna decembrie 2014 sa mai aduca un milion de lei la capitalul social si sa nu dizolve societatea. In urma acelei operatiuni, Alin Albu avea 0,5057% din actiuni.

Amintim ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat in data de 9 septembrie 2014 planul de redresare financiara pentru Carpatica Asigurari, care contine masuri menite sa conduca la restabilirea situatiei financiare si a solvabilitatii societatii pana la data de 31.12.2015.

In data de 16 mai 2014, ASF a deschis procedura de redresare financiara pe baza de plan de redresare la aceasta firma de asigurari controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, in conditiile in care asiguratorul nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2195 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by