Directorul general al Postei Romane, Alexandru petrescu, care este si vicepresedinte al PSD Diaspora, a fost ales marti in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Calatori. Decizia vine in contextul in care Petrescu detine, incepand din august 2013, calitatea de membru in acelasi for administrativ, numit in urma unui proces de recrutare organizat de PricewaterhouseCoopers, in acord cu OUG 109/2011, se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Alexandru Petrescu, directorul Postei RomaneFoto: Posta Romana

Conform informatiilor prezentate de Posta Romana, alegerea acestuia in functia de presedinte a fost facuta in conformitate cu prevederile aceluiasi act normativ - OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice - cu Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor nr. 7, din 5 martie 2015, si cu prevederile Actului constitutiv al CFR Calatori. Anterior numirii lui Alexandru Petrescu, functia de presedinte al CA al CFR Calatori a fost detinuta de fostul consilier prezidential Alexandra Gatej.

  • "Cei aproape doi ani de monitorizare a activitatii companiei nationale de transport de calatori ma ajuta sa prioritizez masurile esentiale pentru crearea premiselor de sustenabilitate economica. Tinta mea si a colegilor mei din CA este mentinerea in marja de profit a CFR Calatori, in perspectiva unei capitalizari de anvergura, inclusiv a unei eventuale listari de succes a acestei companii pe piata de capital. Experienta de pana acum la Posta Romana mi-a dovedit ca o companie de stat poate deveni eficienta", a declarat Alexandru Petrescu.

Cu o experienta in management de peste 13 ani, Petrescu are la baza specializari in servicii financiar-bancare si de investitii. La Posta Romana lucreaza incepand din martie 2012, mai intai ca Presedinte al Comisiei de Privatizare, iar mai apoi ca Director Executiv. In luna iunie a anului trecut, Alexandru Petrescu a fost numit Director General al Postei Romane.

In 2014, operatorul national de servicii postale a trecut pe profit, dupa cinci ani de pierderi. Posta Romana se afla in proces de negociere cu ofertantul belgian bpost, inaintea depunerii unei oferte angajante care sa duca la o eventuala privatizare a companiei. CFR Calatori este operatorul national feroviar de pasageri, furnizand servicii de transport cu un puternic angajament social, in sensul garantarii accesibilitatii pentru toate categoriile de cetateni.