Posta Romana Broker de Asigurare (PRBA), companie cu care operatorul postal national a intrat pe piata de asigurari, a anuntat joi ca, pana la sfarsitul lunii mai, va avea spatii dedicate vanzarii politelor de asigurare in 40 de oficii postale din tara. Planurile de expansiune prevad ca brokerul de asigurare al Posteiu sa detina, pana in toamna acestui an, cea mai mare retea de birouri de asigurari din Romania, in peste 300 de oficii. In plus, peste 700 de angajati ai Postei Romane sunt in curs de acreditare ca agenti de asigurari.

Ghiseu postal in care s-au investit 180.000 de leiFoto: Hotnews

Incepand cu luna mai 2015, Posta Romana ofera posibilitatea incheierii politelor de asigurari in oficii postale din orasele: Arad, Alba, Pitesti, Topoloveni, Bacau, Botosani, Brasov, Bucuresti, Buzau, Targoviste, Craiova, Galati, Giurgiu, Slobozia, Iasi, Ploiesti, Satu-Mare, Suceava, Alexandria, Tulcea, Marasesti si Vaslui.

  • "Volumul vanzarilor brokerului de asigurari al Postei Romane a crescut, la finalul lunii aprilie a acestui an, cu peste 400% fata de ianuarie. Cea mai scumpa asigurare incheiata pana acum de PRBA este de 35.000 de lei, in Bucuresti. In acest moment, peste 700 de angajati ai Postei Romane sunt in curs de acreditare ca agenti de asigurari, acestia urmand sa acopere peste 50% din reteaua urbana", a declarat Viorel Motoroiu, Director General al PRBA.

Dupa obtinerea acreditarii de catre personalul selectat, Posta Romana Broker de Asigurare va avea o retea de peste 300 de unitati in care va oferi servicii de intermediere in asigurari.

Posta Romana a lansat, la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, propriul broker de asigurari. PRBA intermediaza asigurari generale, de la RCA la polite de sanatate, urmand ca in cel mult un an de la inaugurare sa-si extinda oferta pe segmentul asigurarilor de viata.

In toamna anului trecut, Posta Romana Broker de Asigurari avea 4 angajati si vindea polite de asigurari in numai doua oficii postale din Bucuresti.