Aegon Romania a inregistrat in primul trimestru al anului 2015 o crestere cu 96% a primelor brute subscrise comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, pana la nivelul de 14,51 milioane de lei, a anuntat luni compania de asigurari de viata. Rezultatele anuntate luni vin dupa o perioada in care compania si-a mentinut ritmul de crestere al vanzarilor de polite noi si a finalizat integrarea portofoliului Eureko.

Sinziana Maioreanu, CEO Aegon RomaniaFoto: Arhiva personala
  • "Cresterea volumului de prime brute subscrise in primul trimestru demonstreaza inca o data ca strategia noastra de vanzari si optimizarea modelului de business functioneaza", a declarat Sinziana Maioreanu, CEO Aegon Romania.

La nivel global, Grupul Aegon a inregistrat in primul trimestru al anului 2015 venituri de 2,75 miliarde de euro, mai mari cu 32% fata de primul trimestru al anului 2014. Veniturile mai mari au fost sustinute de vanzari record de polite de viata, in valoare de 551 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de primul trimestru al anului 2014. In cazul asigurarilor de sanatate si auto, Grupul a raportat o crestere cu 18% fata de trimestrul I 2014, pana la nivelul de 329 de milioane de euro. Evolutiile favorabile de pe piata asigurarilor si veniturile in crestere au condus la majorarea volumului activelor detinute de Grupul Aegon pana la nivelul de 638 de miliarde de euro.

Tot in primul trimestru al anului 2015, Grupul Aegon a raportat un profit brut de 469 de milioane de euro si o crestere semnificativa a volumului de despagubiri acordate pe piata din SUA, se mai arata in comunicatul transmis luni de asigurator.

Activa in Romania de peste 5 ani, compania de asigurari de viata Aegon deruleaza de la intrarea in piata locala un parteneriat important cu Banca Transilvania. De asemenea, Aegon a finalizat recent preluarea portofoliului Eureko, devenind unul dintre cei mai importanti zece jucatori din segmentul asigurarilor de viata.