Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi ca a finalizat procesul de recrutare pentru patru posturi de sef serviciu scoase la concurs, pe data de 29.04.2015, cu participare atat interna, cat si externa, pentru care s-au inscris 90 de candidati. Castigatori au fost desemnati Adriana Mihaela Matache, Cosmin Florin Paunescu si Catalin-Gabriel Gingasu in directiile de supraveghere a sectoarelor de asigurari si investitii financiare, in timp ce pentru postul de sef in directia de supraveghere a sectorului de pensii private se va relua procesul de recrutare intrucat niciunul dintre candidati nu a fost declarat castigator in urma sustinerii interviului socio-profesional.

Dupa desfasurarea interviurilor socio-profesionale, ASF a desemnat urmatorii castigatori:

  • Adriana Mihaela Matache - Sef Serviciu la Serviciul Actuariat si Analiza de Piata - Directia Supraveghere si Control, Sector Asigurari - Reasigurari
  • Cosmin Florin Paunescu - Sef Serviciu la Serviciul Supraveghere Prudentiala - Directia Supraveghere si Control, Sector Instrumente si Investitii Financiare
  • Catalin-Gabriel Gingasu - Sef Serviciu la Serviciul Supraveghere Intermediari in Asigurari - Directia Supraveghere si Control, Sector Asigurari - Reasigurari.

Postul de Sef Serviciu la Serviciul Control Pensii Private - Directia Supraveghere si Control, Sector Pensii Private - nu a fost ocupat intrucat niciunul dintre candidati nu a fost declarat castigator in urma sustinerii interviului socio-profesional. Prin urmare, procesul de recrutare pentru aceasta pozitie va fi reluat la o data care va fi comunicata ulterior.

ASF a furnizat urmatoarele detalii despre evolutia profesionala a acestora:

  • "Adriana Mihaela Matache - Sef Serviciu la Serviciul Actuariat si Analiza de Piata - Directia Supraveghere si Control, Sector Asigurari - Reasigurari. Adriana Mihaela Matache are o experienta de 11 ani in domeniul actuariatului si al auditului. In ultimii 6 ani a ocupat pozitii de management (auditor manager, manager, senior manager), a coordonat echipe si proiecte complexe in cadrul Ernst&Young si PricewaterhouseCoopers. Doamna Matache a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica si Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.
  • Cosmin Florin Paunescu - Sef Serviciu la Serviciul Supraveghere Prudentiala - Directia Supraveghere si Control, Sector Instrumente si Investitii Financiare. Cosmin Florin Paunescu are o experienta de 15 ani in domeniul serviciilor financiare, cu precadere pe piata de capital. Si-a inceput cariera in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) unde a fost supraveghetor piete reglementate si director al Directiei Autorizare si al Directiei Organisme de Plasament Colectiv. Ulterior a ocupat pozitii de top management in mai multe companii care activeaza in domeniul investitiilor financiare (Presedinte/Director general la SAI KD Investments Romania, Director al SSIF Finans Securites, Director Executiv Investitii la Prima Pensie Fond de Pensii). Din 2007 a fost consilier la Cabinetul Presedintelui la CNVM, respectiv la ASF si responsabil piete reglementate la ASF. Domnul Paunescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.
  • Catalin-Gabriel Gingasu - Sef Serviciu la Serviciul Supraveghere Intermediari in Asigurari - Directia Supraveghere si Control, Sector Asigurari - Reasigurari. Cu o experienta de 17 ani in domeniul asigurarilor, Catalin-Gabriel Gingasu a ocupat atat pozitii de executie, cat si posturi de conducere in cadrul mai multor societati si brokeri de asigurare: inspector asigurari/economist la ASIBAN, Director executiv la Star Express Broker de Asigurare, Director agentie in cadrul societatii Uniqua si Account Manager la GrECo JLT Romania Viena GmbH. Este licentiat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este institutia care autorizeaza, reglementeaza, supravegheaza si controleaza entitatile care activeaza pe piata financiara non-bancara din Romania. ASF a fost infiintata in 2013 prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A.) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).