Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase, a preluat in vara acestui an functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al societatii de asigurari City Insurance, in urma demisiei lui Nicolae Musat. Dan Odobescu, care controleaza City Insurance prin intermediul Vivendi International SRL , a fost trimis in judecata in stare de libertate in dosarul de coruptie ASF-Carpatica, inca din luna aprilie 2014, dar procesul penal nu este finalizat, acesta beneficiind de prezumtia de nevinovatie. Oficialii DNA au precizat pentru HotNews.ro ca urmatorul termen in acest dosar este 3 septembrie 2015 si ca Ilie Carabulea, cel care controleaza Carpatica Asigurari, se afla in prezent in stare de arest preventiv.

Dan Radu Rusanu, Corneliu Moldoveanu si Radu SovianiFoto: Hotnews

Actionarii City Insurance, societate aflata pe locul 10 in piata locala de asigurari generale, au decis in 26 februarie 2015 sa-l numeasca pe Dan Odobescu, in functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al asiguratorului pentru un mandat de 4 ani, in urma demisiei lui Nicolae Musat, potrivit unui document publicat luni, 10 august, in Monitorul Oficial.

Decizia actionarilor intra in vigoare dupa avizul obtinut de ASF. Datele de la Registrul Comertului arata ca Dan Odobescu a preluat functiile de director general si de presedinte al CA al City Insurance in data de 16 iunie 2015 pentru o perioada de 4 ani (pana in 16 iunie 2019), ceea ce inseamna ca ASF a avizat numirea lui Odobescu la sefia acestei societati de asigurari.

  • Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Nastase, controleaza de fapt City Insurance

Dan Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (sotia sa, Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Nastase). Acesta controleaza City Insurance prin intermediul unui SRL - Vivendi International, care detine 85,23023% din actiunile City Insurance.

Mai exact, actionarii City Insurance sunt:

- Vivendi International SRL - 85,23023%

- Musat Nicolae - 7.86947%

- 7 persoane fizice si 51 persoane juridice detin 6,9003%

In acelasi timp, actionarii Vivendi International SRL sunt:

- Dan Odobescu - 95%

- Florin Dima - 5%

In dosarul de coruptie ASF-Carpatica, Dan Odobescu a fost trimis in judecata, in stare de libertate, in luna aprilie 2014, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

City Insurance in 2014

City Insurance se afla anul trecut pe locul 10 in tpul societatilor de asigurari generale din Romania, cu subscrieri brute in valoare de 361,4 milioane lei (cota de piata de 5,61% in piata de asigurari generale), conform datelor ASF.

In 2014, asiguratorul a platit despagubiri brute de peste 175,5 milioane lei (o pondere de 4,35% in total piata).

In topul reclamatiilor depuse la ASF, City Insurance ocupa anul trecut locul 4 - 855 de reclamatii (6,73% in totalul reclamatiilor), in crestere cu 36,58% fata de 2013.