Valoarea daunelor platite de catre Allianz-Tiriac pentru portofoliul de asigurari generale in primul semestru al anului 2015 a fost de 216,2 milioane lei, cea mai mare pondere fiind detinuta de daunele achitate in contul politelor auto - Casco si RCA, a anuntat joi asiguratorul. Veniturile din prime brute subscrise in primul semestru din acest an au atins valoarea de 530 milioane lei, cu 35,8 milioane lei mai mult (+7,3%) comparativ cu acelasi interval din anul anterior. Mai mult de doua treimi din aceasta crestere a fost generata de majorarea afacerilor de asigurari non-auto. Profitul operational semestrial consolidat a depasit 40 milioane lei.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari

Conform datelor asiguratorului, la data de 30 iunie 2015, solvabilitatea afacerilor Allianz-Tiriac se situa mult peste cerintele minime legale. Pe segmentul asigurarilor generale, compania inregistra (in conformitate cu normele Solvency I) o rata de solvablilitate de 424%, in timp ce acelasi indicator se situa la un procent de 416% pe segmentul asigurarilor de viata. Conform normelor in vigoare, cerinta de solvabilitate impune o rata minima de 100%.

Rezultatele pe segmentul de asigurari generale:

Veniturile semestriale din asigurari generale au ajuns la 472,3 milioane lei in primul semestru al anului, inregistrand o crestere de 7 procente fata de perioada similara a anului anterior, cand subscrierile s-au situat la 441,4 milioane lei. Segmentul non-auto a avut principalul rol in cresterea aferenta primelor 6 luni din 2015, veniturile acestei categorii de afaceri depasind 142 milioane de lei (plus circa 20 milioane de lei comparativ cu S1 2014). Atat asigurarile de bunuri si proprietati, cat si cele de persoane au consemnat cresteri cu procente formate din doua cifre.

  • "Valoarea daunelor platite de catre Allianz-Tiriac pentru portofoliul de asigurari generale in primul semestru al anului 2015 a fost de 216,2 milioane lei, cea mai mare pondere fiind detinuta de daunele achitate in contul politelor auto - Casco si RCA. De altfel, la fel ca pentru intreaga piata locala, la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac se confirma tendinta de crestere a valorii si a ponderii indemnizatiilor pentru vatamari corporale si daune morale in despagubirile RCA. In consecinta, se mentine necesitatea impunerii unor practici unitare in ceea ce priveste stabilirea cuantumului indemnizatiilor acordate pentru vatamari corporale si daune morale", se arata in comunicatul asiguratorului.

Rezultatele pe segmentul asigurarilor de viata:

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat subscrieri de 57,7 milioane de lei in primul semestru al anului, nivel ce evidentiaza un avans de aproximativ 10% fata de perioada similara a anului 2014.

Asigurarile cu componenta investitionala (de tip unit-linked) au fost cele care au sustinut aceasta crestere in primul semestru, vanzarile acestei categorii de polite inregistrand o crestere cu 14 procente. Prin comparatie, produsele traditionale au evidentiat o crestere de 6 procente.

  • "Contextul actual, caracterizat de un nivel redus al dobanzilor, pare sa evidentieze o reorientare a unui numar din ce in ce mai mare de clienti catre produsele de asigurari de viata ce ofera accesul la programe investitionale cu diferite grade de risc. Cei mai multi clienti continua sa opteze pentru programele cu risc investitional scazut, care directioneaza capitalurile catre instrumente de tipul obligatiunilor guvernamentale", a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac.

Structura portofoliului de asigurari de viata al companiei a ramas, in continuare, una echilibrata, asigurarile traditionale avand o contributie de 55% la realizarea veniturilor semestriale din asigurari de viata, in timp ce subscrierile de produse cu componenta investitionala reprezinta 45%.