Conducerea ASF a aprobat miercuri planurile de masuri transmise de asiguratori pentru remedierea aspectelor constatate în cadrul exercițiului Balance Sheet Review – BSR, încheiat la 15 iulie 2015, mai putin planul de masuri transmis de Euroins, asigurator caruia i s-a solicitat completarea acestui plan de masuri. Amintim ca ASF a prezentat in 16 iulie rezultatele unei evaluari facute de auditori independenti la 13 mari asiguratori, care a relevat ca Astra, Carpatica, Euroins si Exim au un deficit de capital agregat de 356 milioane euro, ultimele doua trebuind sa prezinte ASF, pana la 4 august, planuri prin care stabilesc masurile pe care le vor lua pana la 15 octombrie 2015.

Evaluare controversata a pietei de asigurariFoto: Hotnews
  • "Consiliul ASF a aprobat planurile de măsuri transmise de asigurători (care vor face obiectul unui comunicat separat) pentru remedierea aspectelor constatate în cadrul exercițiului Balance Sheet Review – BSR, încheiat la 15 iulie 2015, şi a solicitat completarea planului de măsuri al societăţii Euroins  S.A", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de ASF.

Amintim ca Autoritatea de Supraveghere Financiara(ASF) a prezentat in 16 iulie rezultatele unei evaluari facute de auditori independenti la 13 mari asiguratori, care a relevat ca Astra, Carpatica, Euroins si Exim au un deficit de capital agregat de 356 milioane euro, ultimele doua trebuind sa prezinte ASF, pana la 4 august, planuri prin care stabilesc masurile pe care le vor lua pana la 15 octombrie 2015. Problema este ca evaluarea s-a facut pe baza situatiilor financiare existente la 30 iunie 2014. Euroins a contestat rezultatele, acuzand auditorul KPMG Audit ca nu a tinut cont de evenimentele ulterioare si pe ASF ca nu si-a tinut promisiunea de a reflecta in rezultatul final toate eforturile de redresare facute dupa data de 30 iunie 2014 de catre actionari.

De asemenea, intrebati la acel moment cat de solvabila este in prezent compania, oficialii Euroins Romania au precizat pentru HotNews.ro urmatoarele:

  • "Capitalul social al Euroins Romania in acest moment este de peste 230 de milioane lei si acopera necesarul de fonduri pentru operatiunile curente ale companiei. Procesele de instrumentare si plata a daunelor se desfasoara in mod normal, respectand reglemetarile legale in vigoare. Situatia actuala a companiei este stabila, datoriile scadente fiind achitate.
  • Operatiunea de majorare a capitalului ce se va derula in perioada urmatoare, va consolida situatia financiara a companiei, astfel incat sa ii permita conformarea cu prevederile regimului de Solvabilitate II.
  • In conformitate cu prevederile procedurale ale exercitiului BSR, Euroins Romania va inainta un plan de masuri pana la data de 4 august a.c."

Pentru detalii citeste si: Bulgarii de la Euroins cumpara o companie de asigurari de viata in Grecia. Cum raspund la intrebarea: Cat de solvabili sunt in prezent in Romania?