Omniasig Vienna Insurance Group a anuntat, joi, ca a achitat suma de 5,5 milioane de euro pentru inlocuirea aeronavei distruse in urma tragicului accident aviatic survenit la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din judetul Constanta, precum si pentru toate despagubirile datorate urmasilor legali ai membrilor echipajului. Asiguratorul nu a precizat ce despagubiri au primit urmasii celor patru persoane decedate din aceasta suma de 5,5 milioane de euro. Conform datelor Consiliului Judetean Constanta, elicopterul prabusit fusese achizitionat in noiembrie 2012 si fusese transferat cu o luna inainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

Elicopter prabusit in lacul SiutghiolFoto: Captura YouTube
  • "OMNIASIG VIG a platit deja suma necesara achizitionarii noului aparat de zbor, ce va reintra in scurt timp in operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare.
  • Despagubirea s-a facut in baza politei de asigurare de aviatie pentru riscurile Casco, raspundere civila fata de terti si accidente persoane, polita incheiata de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul dosarului de dauna deschis ca urmare a producerii accidentului", se mai arata in comunicatul de presa transmis joi de asigurator.

HotNews.ro a solicitat Omniasig sa precizeze ce despagubiri a platit rudelor persoanelor decedate si cat a costat noul elicopter.

  • Oficialii Omniasig au precizat pentru HotNews.ro ca au fost achitate integral toate despagubirile in acest accident tragic si ca, din dorinta de a proteja familiile, doresc sa pastreze confidentialitatea informatiilor in privinta compensatiilor acordate.

In luna iulie 2015, vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristinel Dragomir, declara, citat de Mediafax, ca institutia publica va primi un elicopter nou, identic celui prabusit anul trecut in lacul Siutghiol, accident soldat cu moartea a patru persoane. Aparatul de zbor urma sa fie operat tot de catre Inspectoratul General de Aviatie si utilizat de SMURD.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani) si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 de ani), si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic produs in 15 decembrie 2014, in judetul Constanta, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit in lacul Siutghiol.

Elicopterul prabusit fusese achizitionat de Consiliul Judetean Constanta in noiembrie 2012 si fusese transferat cu o luna inainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

In iunie 2015, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia.

Despre Omniasig

OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a clasat in 2014 pe locul al doilea in topul companiilor de asigurari generale din Romania, avand indicatorii de solvabilitate si lichiditate la nivele superioare si sigure. Astfel, capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibila este de 227.094.919 lei (in conditiile in care marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138.450.708 lei), gradul de solvabilitate este de 164% si coeficientul de lichiditate de 1,69.