Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat miercuri numirea lui Othmar Ederer in functia de Presedinte al Consiliului de Supraveghere al Grawe Romania, a lui Juraj Lelkes in calitate de membru si Presedinte al Directoratului la Asirom VIG, precum si a lui Petros Papanikolaou ca membru si Presedinte al Consiliului de Administratie la Allianz-Tiriac Asigurari, potrivit unui comunicat al autoritatii remis HotNews.ro.

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews
  • Ce alte decizii a mai luat miercuri conducerea ASF:

Membrii Consiliului ASF au aprobat modificarea actelor constitutive in cazul a 13 brokeri de asigurare, ca urmare a majorarii capitalului social al acestora.

A fost aprobata admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de BVB, in baza dispozitiilor Legii nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al actiunilor care se tranzactioneaza pe piata Rasdaq sau pe piata valorilor mobiliare necotate, a actiunilor emise de societatile UNIREA S.A. Cluj-Napoca si SUPORT LOGISTIC BUCURESTI S.A.

Consiliul ASF a aprobat retragerea de la tranzactionare si radierea din evidenta ASF, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 151/2014 si a Regulamentului nr. 17/2014, a actiunilor emise de un numar de 84 de societati.

A fost aprobat prospectul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Societatea Bursa de Valori Bucuresti S.A. a actiunilor emise de societatea ROMCAB S.A. Targu Mures.

Consiliul ASF a aprobat sanctionarea unor persoane si societati pentru nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al actiunilor care se tranzactioneaza pe piata Rasdaq sau pe piata valorilor mobiliare necotate si a dispozitiilor Regulamentului nr. 17/2014.

Au fost propusi pentru avizare si reavizare 11 agenti in vederea desfasurarii activitatilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alti 165 de agenti de marketing.

Consiliul ASF se intruneste in fiecare saptamana pentru a decide asupra masurilor care trebuie adoptate pentru buna functionare si pentru supravegherea eficienta a pietelor financiare non-bancare, a participantilor si operatiunilor pe aceste piete.