Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa cumpere servicii de asigurare RCA si CASCO pentru cele peste 1000 de masini din dotare, contract cu o valoare estimata cu TVA la peste 1,105 milioane lei (peste 250.000 de euro), finantat din fonduri bugetare, potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Fiscul a introdus o clauza obligatorie in contractul care se va incheia, pentru a scapa de eventuale procese din partea pagubitilor: imposibilitatea asiguratorului de a despagubi in termenul prevazut de lege toate daunele provocate de autovehicul incluse in polita de asigurare RCA, va atrage raspunderea exclusiva a asiguratorului fata de pagubit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nota din Caietul de sarcini:

  • "Imposibilitatea ofertantului de a despagubi operativ (in termenul prevazut de reglementarile in vigoare) toate daunele provocate de autovehicul incluse in polita de asigurare RCA, va atrage raspunderea exclusiva a ofertantului fata de pagubit; aceasta prevedere va constitui clauza obligatorie in contract si este menita sa exonereze pe achizitor de eventuale procese din partea persoanelor pagubite".

O alta conditie obligatorie de participare la licitatie este ca asiguratorii interesati sa prezinte o lista cu toate centrele de constatari daune si sa-si asume pe proprie raspundere ca are capacitatea de a efectua cu personal calificat, in toate resedintele de judet, inclusiv municipiul Bucuresti, constatarile de daune cerute de lege.

Alte detalii ale contractului:

Potrivit datelor din SEAP, Fiscul vrea sa incheie un acord cadru cu maxim 4 agenti economici. Contractele subsecvente se vor atribui fara reluarea competitiei, iar durata acordului cadru este de 12 luni.

Valoarea estimata fara TVA a contractului este cuprinsa intre 220.502 lei si 891.797 lei.

Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor:

Lot 1 - Polite de asigurare obligatorie tip RCA privind cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire pentru 561 de autovehicule existente in dotarea parcului auto al aparatului propriu ANAF;

Lot 2 - Polite de asigurare tip CASCO fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 230 de autovehicule, fabricate in perioada 2006-2015, existente in dotarea parcului auto al aparatului propriu ANAF;

Lot 3 - Polite de asigurare obligatorie tip RCA privind cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire pentru 123 de autovehicule pe care Autoritatea contractanta urmeaza sa le achizitioneze.

Lot 4 - Polite de asigurare tip CASCO fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 123 de autovehicule pe care Autoritatea contractanta urmeaza sa le achizitioneze.

Termene:

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 decembrie 2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 decembrie 2015. In aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Pentru detalii vezi Caietul de sarcini atasat.