NN Asigurari de Viata, liderul pietei locale de asigurari de viata, a anuntat joi ca in primele noua luni din acest an a platit asiguratilor 23,5 milioane lei pentru evenimente asigurate, cu peste 16,1% mai mult decat in aceeasi perioada din 2014. In aceeasi perioada de referinta, pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a platit clientilor 75 de milioane de lei, cu aproape 2% mai mult. Pe de alta parte, numarul contractelor rascumparate sau reziliate s-a diminuat cu aproximativ 13%, o evolutie similara fiind inregistrata si in ceea ce priveste valoarea platita pentru acestea, care s-a redus cu peste 12%.

Marius Popescu, director general ING Asigurari de ViataFoto: ING Asigurari de Viata

Pe segmentul asigurarilor de viata, NN a inregistrat prime brute subscrise in valoare de aproape 461 de milioane de lei in primele noua luni din 2015, in crestere de 2,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior ca urmare a cresterii interesului clientilor pentru planurile financiare de protectie, precum si a tendintei de crestere a vanzarilor de asigurari unit-linked, care au reprezentat 36% din totalul portofoliului de contracte nou incheiate in primele noua luni din 2015. La nivelul portofoliului total de contracte continua sa se mentina echilibrul intre asigurarile traditionale si cele cu componenta de investitie, acestea din urma reprezentand 51% din portofoliu la finalul lunii septembrie a acestui an.

  • "Ne-am concentrat strategia pentru a creste nivelul de protectie financiara a romanilor si pentru a veni in sprijinul lor sa economiseasca pentru pensie. Astfel, numarul celor care au ales planuri financiare de protectie in primele noua luni ale acestui an a crescut cu 54%. Totodata, am inregistrat o crestere cu 12% a numarului de participanti la Pilonul 3, in timp ce activele nete administrate de NN din fondurile de pensii facultative au avansat cu 23%", a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata.

NN a atins un numar de 159.535 de participanti pe segmentul pensiilor private facultative la finalul celui de-al treilea trimestru al acestui an, cu peste 12% mai multi comparativ cu aceeasi perioada din 2014.

Peste 1,86 milioane de participanti contribuie la fondul de pensii administrat privat de NN Pensii, reprezentand aproape 29% din piata. Compania administra la finalul celui de-al treilea trimestru active de 8,55 de miliarde de lei, in crestere cu peste 28% fata de aceeasi perioada din 2014.