Tribunalul Bucuresti a respins, miercuri, cererea Astra Asigurari de suspendare a procesului in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ii cere falimentul. Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a cerut suspendarea acestui proces pana la solutionarea definitiva a unui alt dosar aflat la Curtea de Apel in care asiguratorul cere anularea deciziei prin care ASF i-a retras autorizatia de functionare si a declansat procedura de faliment. Noul termen pentru dosarul in care ASF cere falimentul Astra este 23 noiembrie.

Dan Adamescu, patronul Astra AsigurariFoto: Hotnews
  • "Solutia pe scurt: Respinge cererea debitoarei Asigurare-Reasigurare Astra SA de suspendare a cauzei in temeiul art. 413 alin.1 pct.1 Cpc pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 5491/2/2015 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti Sectia a VIII-a, avand ca obiect anularea Deciziei nr.2034 din 27.08.2015 emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara, ca neintemeiata. Admite exceptia inadmisibilitatii cererii formulate de creditorul Husar Marian Adrian, exceptie invocata de petentul ASF. Stabileste termen la data de 23.11.2015, ora 13:00, cu citarea partilor. Cu drept de apel odata cu fondul. Apelul se va depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila Pronuntata in sedinta publica din 11.11.2015", se arata in decizia afisata pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Mai exact, Astra a cerut la Curtea de Apel Bucuresti anularea deciziei ASF din data de 27 august 2015, prin care autoritatea a retras autorizatia de functionare si a declansat procedura de faliment impotriva asiguratorului controlat de Dan Adamescu.

Decizia instantei reprezinta o noua lovitura pentru Astra Asigurari, dupa ce in data de 2 noiembrie, aceeasi instanta a hotarat ca actionarii majoritari ai Astra Asigurari, The Nova Group Investments si Epsilon Estate Provider, firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, nu pot contesta cererea ASF de deschidere a falimentului asiguratorului.

Tribunalul a respins in 2 noiembrie si cererea de interventie accesorie facuta de Oltchim, societate in insolventa, care are de recuperat 10 milioane de euro de la Astra. Contactat de HotNews.ro, avocatul Gheorghe Piperea, colaborator al Rominsolv SPRL, administratorul judiciar al Oltchim, a spus ca s-a facut deja apel impotriva acestei decizii a Tribunalului si ca potrivit legii procesul de deschidere a falimentului fata de Astra ar trebui suspendat pana la solutionarea apelului.